AITÄH MÄRKAMAST! ⟩ Noorte uskumatu tegu aitas eksinud vanamemme tagasi koju

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Sõle ja Ehte tn ristmik. Pilt on loo juures illustreeriva tähendusega.
Sõle ja Ehte tn ristmik. Pilt on loo juures illustreeriva tähendusega. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees Grupp/Scanpix

Tähelepaneliku pilgu ja suure südamega noored aitasid Pelgulinnas eksinud ja segaduses oleva vanaproual tagasi oma koju murest murtud abikaasa juurde. 

Pelgulinnas elav Silver tuli elukaaslase õepojaga Sõle Selverist lilli ostmast. Silveri kaasal oli sünnipäev ja noor sugulane soovis oma tädile õnne soovida.

Edasisi sündmuseid kirjeldab Silver ise nii: «Valgusfoori juures põrkasime metafoorselt kokku ühe noore ja ühe elatanud naisega. Noorem neiu küsis minult, et kus on Sõle 45. Ma siis hakkasin seal pajatama ja mõlgutama, aga tegelikult oli see maja number niikuinii sümboolne. Selgus, et vanadaam ei osanud koju minna ja nad olid tüdrukuga käsikäes juba pikemat aega ümbruskonnas jalutanud, lootuses midagi talle tuttavat näha.»

Vanem naisterahvas rääkis midagi kurtide koolist ja raamatukogust ja tänu sellele tekkis Silveril õrn aimdus, mis kohast on jutt. «Pikema ja hüpleva jutu tulemusena, sain aru, et ta elab Sõle Raamatukoguga samas majas vms... Jalutasime siis kõik koos sinna ja oligi õige koht. Kergemalt riietatud sugulane oli juba külmast poolsinine, lilled külmast näpistatud, aga tunne oli õige.»

«Pidasin poole minutilise loengu vanadaami mehele, kuidas ei tohiks ikka ilma telefonita kaasat välja lubada ja tema vastas sama pika kaitsekõnega, kuidas ta on seda juba rääkinud. Kahjuks on härrasmees ise liikumispuudega ning ei saa oma kaasat ise otsima minna, kui proua jälle üksinda uitama satub. Üritasime neiuga ka seletada erinevaid võimalusi kauba kojutellimiseks. Oli palju nuttu ja tänusõnu.»

Silver jõuab nüüd oma loo kõige tähtsama mõtteni, ta soovib tänada seda tüdrukut, kes hädas olnud vanamemme märkas ja tema kodu aitas otsida. «Sellest prouast oleksin mina ja mu kaaslane lihtsalt mööda jooksnud, aga tema, tundmatu neiu, jäi eakale naisele appi.»

Silver ütleb lõpetuseks ka üliarmsa tõe, et kuigi sünnipäevalilled jõudsid tema kalli naiseni külmast kannatanutena, hindab kaasa neid longus õisi hoopis erilisemalt, kui kõiki teisi seniseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles