NAISTEJUTUD Praakmees - kes see selline on? Ja miks naised ta maha jätavad? (6)

Raul Kalev ja Ilona Abdullaeva jõudsid läbi draamade ja lahkumineku viimaks väga õnneliku, austava ja lähedase sutheni. Foto: Erakogu
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Praakmehi on Eesti väga palju. Äkki ka sinu mees? Äkki sina ise?
  • Praakmehe karm saatus - naine jätab ta maha varem või hiljem.
  • Tarkused meestele - mida teha teisiti, et ise suhtes õnnelikum olla.

Praakmees - see on karm hinnang, mida ükski mees kuulda ei taha. Kuid paraku kuulub hea suhte juurde kolm väga tähtsat asja. Kui sa neid ei tee, siis suhe ei toimi ja sina mehena ei toimi samuti. Niisiis oled praak. Kurb on öelda, aga suur osa mehi ei tule selle pealegi, et need asjad on vajalikud. 

Saates on külas mees, kes räägib ausalt ja enesekriitiliselt asjadest, millest enamik ei julge. Raul Kalev kirjutas oma tormilistest suhteõppetundidet äsja raamatu «Ilona Tagasivõitmise Lugu.» Mitu meest on selle peale hüüatanud: «Oh, miks keegi varem ei öelnud! Sa mees räägid puhast kulda ju, ma saan naistest esimest korda elus aru.» Saatejuht Kristina Herodes.

Raul Kalev tundis ennast oma suhtes väga mugavalt, tema jaoks oli kõik hästi. Ja korraga läks naine minema! Selgus, et tema jaoks on kõik juba pikka aega ja väga sügavalt halvasti! Naine oli ahastuses ja kaotas mehe suhtes lootuse ning sellel oli rida konkreetseid põhjuseid. 

Rauli naine hülgas ta ning mees tegi kõik, et teda tagasi võita. Selle teekonna käigus sai talle selgeks terve rida õnneliku suhte saladusi, mida ta oma raamatus lahkelt teistega jagab. Rauli raamatu saab tellida ning algatust toetada Hooandjas. Raul ja Ilona pakuvad isegi võimalust tulla neile Marokosse külla ja jagada oma kogemusi ning suhtetarkusi vahetult ja otse. Nädalane romantiline paarisuhte parandamise reis.

Ilona tagasivõitmise lugu. Kaanekujundus
Ilona tagasivõitmise lugu. Kaanekujundus Foto: Raul Kalev ja Ilona Abdullaeva

Väga paljud paarisuhted leiavad lõpu - miks? Suurem osa mehi reageerib naise soovile suhe lõpetada viha ja solvumisega, naine on süüdi ja paha! Ausalt peeglisse vaadata on ebamugav ja tõde võib haiget teha. Kuid saada aru, mida sa ise teed valesti ja õppida, kuidas teha paremini - see on ainus tee paremate suheteni. Ja tegelikult polegi see nii hirmus ega raske. Piisab kolmest asjast, mida teadlikult oma partnerile teha.

Ilona Abdullaeva ja Raul Kalev. Paar oli koos 13 aastat, siis naine lahkus ja võideti tagasi. Uut sada korda paremat suhet on nad nautinud ka juba kolm aastat.
Ilona Abdullaeva ja Raul Kalev. Paar oli koos 13 aastat, siis naine lahkus ja võideti tagasi. Uut sada korda paremat suhet on nad nautinud ka juba kolm aastat. Foto: Postimees

«Küsimus on selles kas sa tahad, et sul selle teise inimesega oleks suhe? Kui oluline see sulle on,» selgitab Raul. «Ja kui see on sulle oluline, siis on selge see, et see suhe ei kesta, ei süvene, ei arene juhul kui sa sinna oma energiat ja tööd ei pane. See on see koht kus partner saab aru, kas ta tegelikult sulle korda läheb. Kui sul on kodus keegi, kellega on ühised lapsed ja tahad temaga elada veel hulga aastaid, siis sa ei saa suhtuda laisalt või ükskõikselt. Sa pead võtma maksimumi.»

Kurb öelda, aga suhtele ausalt otsa vaadates võib tulla välja ka selline tõde - meid tõesti ei huvita. Meid ei huvita, mida see inimene meie kõrval tunneb. Sel juhul pole mõtet olla suhtes. See pole nagunii mingi suhe.

Raul on veendunud, et mehe roll suhtes on anda ja naise roll tagasi peegeldada, vastu anda. Naine annab külluslikult ja ülevoolavalt kui ta tunneb, et teda armastatakse. Kuid suur osa mehi ei raatsi anda. Äkki ma annan liiga palju? Äkki mulle ei anta sama palju vastu? Äkki ma teen sellega end hoopis naerualuseks ja panen ohtu oma väärikuse? Mida rohkem ja jäägitumalt julgeb mees oma suhtesse panustada, seda tugevamaks, enesekindlamaks ja rahulolevamaks ta ise muutub.

Aga kui suhtesse midagi ei anta, siis seal ka midagi pole. Rumal mees on pahane partneri peale ja süüdistab: «Miks mulle ei anta? Mul on puudu!» Tark mees saab aru, et selleks et midagi saada, tuleb esmalt ise anda. Ning tõenäoliselt päästab oma suhte.

Raul Kalev ja Ilona Abdullaeva
Raul Kalev ja Ilona Abdullaeva Foto: Erakogu

Võtmeküsimus suhetes on usaldus. See kasvab pikaajaliselt, üliväikeste sammudega. Ja usaldust kahjustab ka see kui sul on võimalik oma partneri suhtes toetav olla, aga sa eelistad mitte märgata. Teine saab sõnumi - sinu peale ei saa loota. 

Kuula ka seda: Naistejutud mehega: Kari Maripuu. Räägime eelistest, mida naised väga tihti ära kasutada ei oska.

Keegi ei taha meelega olla halb mees või kuri naine, me teeme neid vigu teadmatusest ja kahju aina süveneb. Kuid on võimalik ka teistmoodi teha. Kusjuures see on kergem - endal on mõnusam ja õnnelikum olemine. Ning kes meestest ei tahaks tunda seda tõelise õnnestumise tunnet - mina teen oma naise õnnelikuks! Mina oskan, julgen ja tahan meie suhtesse anda. Mind imetletakse ja armastatakse selle eest piiritult vastu. 

Kuula ka seda: Naistejutud mehega: Kirill Safonov. Räägime, miks mehed valetavad, mis neile naiste seljas meeldib.

Aga miks ei võiks naine ise suhte parandamist enda õlule võtta ja ise rohkem anda? «Mees reageerib andmisele ainult veel sügavamale mugavustsooni sisse minemisega,» muigab Raul.

Raul Kalev ja Ilona Abdullaeva. Suhe on kahe inimese vaheline mäng. 
Raul Kalev ja Ilona Abdullaeva. Suhe on kahe inimese vaheline mäng. Foto: Erakogu

«Ma hakkasin teiste paaridega suheldes äkki märkama sedasama, mis minu elus juhtus,» meenutab Raul. «Ma märkasin seda külmust, ükskõiksust, trollimist... kõiki neid asju, mis olid minu elus. Ma nägin kui palju on õnnetuid inimesi! See on kohutav. Ma vaatan hetkeks selle naise peale ja ma tean täpselt, mis seal peres toimub. Ma näen kõiki neid mustreid.»

Loe ka: Kuidas aru saada, et sa mehele meeldid?

Kuula! Ka praakmehest võib saada imeline, armastav mees.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles