Esimene teadaolev roboti-liiklusummik Tallinnas Ristiku tänaval on levinud üle maailma (3)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Pakirobotite liiklusummik
Pakirobotite liiklusummik Foto: Video kuvatõmmis

Video maailma esimesest roboti-liiklusummikust Tallinnas Ristiku tänaval on tekitanud rohkelt kõneainet Eestis, ent nüüd on lustakas video jõudnud ka populaarsesse suhtlusvõrgustikku Reddit, kus seda on vaadanud ligi 40 000 silmapaari.

Kui Eestis on Starshipi pakirobotid teada-tuntud, siis suhtlusportaali Reddit kasutajates tekitavad robotid hämmeldust: imestatakse, kas tõesti saab kusagil toitu ja pakke juba robotitega koju tellida, ning nenditakse, et Eestis on tõeliselt futuristlikke nähtusi. On ka neid kasutajaid, kes kahtlevad selles, kas on mõistlik roboteid lumega välja saata, küsides, et ehk tuleks edaspidi roboti rehvid vahetada suuskade vastu välja?

Starship Technologies äriarenduse juht Sandra Sooläte sõnul ei olnud videole püütud olukord esimene päev, mil robotid lumega kokku puutusid. «Ent nii nagu inimestelegi, on ka robotitele esimesed korrad pisut ootamatud ning liikumine keerulisem, sest tänavad pole veel lumest puhtad – võivad tekkida liiklusummikud. Õnneks saavad robotid iga päevaga Tallinna lumistel tänavatel aina paremini manööverdamisega hakkama. Nad on tegelikult väga nutikad – võimelised üsna kiiresti lahendama keerulisi olukordi ning saavad enamasti mõne minutiga ratastele tagasi,» kinnitab Sooläte.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles