ABSURDNE VIGA Arst amputeeris patsiendil kogemata terve jala

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Kohtuistungil ütles arsti kaitsja, et tegemist oli inimliku eksitusega ning pole teada, kuidas see juhtuda sai. Pilt on illustratiivne.
Kohtuistungil ütles arsti kaitsja, et tegemist oli inimliku eksitusega ning pole teada, kuidas see juhtuda sai. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Austria kirurg sai 2700 eurot trahvi, sest eemaldas patsiendil vale jala. 82-aastase patsiendi vasak jalg vajas haiguse tõttu operatsiooni, kuid arst oli märkinud enne tänavu mais toimunud lõikust ära hoopiski parema jala.

Jabura vea avastasid medõed alles paar päeva hiljem, kui oli aeg jalasidet vahetada. Haigla vabandas asjaosalise ees ja põhjendas viga «ridamisi aset leidnud kahetsuväärsete seikatega».

Kohtuistungil ütles arsti kaitsja, et tegemist oli inimliku eksitusega ning pole teada, kuidas see juhtuda sai. Samuti väitis ta, et patsiendi kaustas polnud vastavat informatsiooni kirjas. Kirurg sai siiski süüdimõistva otsuse ja 2700 eurot trahvi. Patsient suri enne kohtuprotsessi, kuid tema lesele määrati 5000 eurot kahju eest, kirjutab LadBible.

Kirurg läks teise haiglasse tööle ja tal on õigus kohtuotsus edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles