MÄRKA MEEDIKUT ⟩ Meie kangelaste tänamiseks loodud heategevuskampaania jõudis igasse Eestimaa nurka (1)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Suurim plaan, igasse maakonna haiglasse massaažitoolid, on täidetud
Suurim plaan, igasse maakonna haiglasse massaažitoolid, on täidetud Foto: Märka meedikut Facebook

Eesti arstid ja haiglatöötajad pole varem nii pingelises ja kurnavas olukorras pidanud olema. Facebookis on loodud grupp «Märka meedikut», mille eesmärgiks on postitada pilte meie kangelaste toetustest ning koguda raha tänukingituste jaoks. Täidetud sai ambitsioonikas unistus: kinkida iga maakonna haiglatesse lõõgastavad massaažitoolid. 

Kuidas mõttest tegu sündis, räägib Sven Salumets: ««Märka Meedikut» sai paralleelselt alguse Tartus ja Tallinnas. Tartus kutsusin inimesi üles haiglasse tänukinke viima, 23. oktoobril käisin ise koos sõbraga neid üle andmas. Samaaegselt sündis ülejäänud tiimi initsiatiivil Tallinnas niinimetatud pizzakampaania. Samal õhtul võtsid selle eestvedajad minuga ühendust ja pakkusid välja jõudude ühendamise.

Edasi sai loodud oma Facebooki grupp «Märka meedikut». Meie kangelaslikele meedikutele mõeldes tekkis spontaanselt arutledes, Mõte massaažitoolid kinkida tekkis spontaanselt, arutledes, kuidas annetusi efektiivsemalt kasutada. Algul mõtlesime viiest toolist, pakkumisi uurides leidsime, et suudame enamat. Nii sündis idee saata tool igasse Eesti maakonda. Ja nii juhtuski!»

Piirilinnas Valgas
Piirilinnas Valgas Foto: Märka meedikut Facebook

Kampaania algas valge Eesti kaardiga, iga maakond värvus siniseks, kui massaažitoolid said üle antud. 

Eraisikute rahalistele annetustele on lisaks paljud nii suured, kui väikesed ettevõtted leidnud soovi ja võimalust meedikuid enda poolt tänada. On viidud nii kosutavaid ampse kohvipausideks, kvaliteetseid kohviube, teed ja maitsvaid lõunaroogi, jõulukuuski, karastavaid jooke, vitamiinirikkaid puuvilju ja palju palju muud. 

528 liitrit mahla ja glögi Tartu Kiirabile
528 liitrit mahla ja glögi Tartu Kiirabile Foto: Märka meedikut Facebook

Inimesed panid õla alla nii tänukingituste kogumisel ja kohaletoimetamisel, tuhanded inimesed soovisid oma tänulikkust ja meedikute töö hindamist välja näidata. Üleandmistelt on palju rõõmupisarates mälestusi ja rõõmu. 

Tugi ja märkamine ei ole olnud vaid materiaalsed. Kui Paide pansionaat töötajate puuduses appi hüüdis, aitasid vabatahtlikud nad kriisihetkest üle. Kolm Järvamaa Naiskodukaitse liiget ei mõelnud pikalt vaid tõttasid appi. Sest antud tõotus Eestit kaitsta kehtib ka sõjas viiruse vastu

Siseminister Kristjan Jaani autasustas 26. novembril «Märka meedikut» üht eestvedajat, Sven Salumetsa, kodanikupäeva aumärgiga. Selle tunnustusega tõstetakse esile tegusate ja ettevõtlike inimeste panust Eesti ühiskonna arengusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles