40 aastat süütult vangis istunud mees sai vabaks

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Kevin Strickland pandi 1979. aastal kolmikmõrva eest vangi Ameerikas, Missouri osariigis. Nüüd aga muudeti kohtuotsust ja ta pääses vabadusse.

62-aastane Strickland väitis alati, et ta vaatas kodus telerit 1978. aasta aprillikuu õhtul, kui mõrvad toime pandi. Nüüd, pärast 40 aastat vangis, on viimaks kinnitatud, et tollal 18-aastast Stricklandi ei seo ükski tõend roimapaigaga ühes Kansas City majas.

Võtmetunnistaja ehk ainuke tapatalgutel ellujäänu ütles enne oma surma 2015. aastal, et politsei survestas teda Stricklandi nime ütlema, ent hiljem võttis ta oma sõnad tagasi.

Tema tunnistuse põhjal Strickland süüdi mõistetigi – ta väitis ta olevat ühe neljast mehest, kes ohvrid surnuks tulistasid. Surnud tunnistaja sõprade ja pere sõnul olevat ta aastaid üritanud ametivõimudele selgeks teha, et vangis istub vale mees, kirjutab Metro.

«Ma ei ütleks, et ma vihane olen,» ütles Strickland pärast vabanemist. «Seda kõike on nii palju. Nii palju on emotsione, millest te keegi veel ei tea. Rõõm, kahjutunne, hirm. Ma püüan neist kõigist sotti saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles