Kes on hirmuäratav must lesk moemaailma vapustanud mõrvaloos?

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Lady Gaga filmis «House of Gucci» (2021)
Lady Gaga filmis «House of Gucci» (2021) Foto: Filmikaader

Vaene väikest kasvu tüdruk, kes ei saanud kunagi teada, kes on tema tõeline isa. Teisalt halastamatu ja hull naine, kes kuulutas: «Mina olen Gucci, kõige Guccim neist kõigist!»

Selline on Patrizia Reggiani karakter kirgi kütvas krimidraamas «Gucci tragöödia», mis põhineb tõestisündinud lool.

Patrizia Reggiani läheb ajalukku sellega, et käivitas moeajaloo kõige mustema mõrvaloo – lasi abikaasale, kes ta maha jätta julges, neli kuuli kerre kihutada. Kuid värvika naise elu tervikuna oli põnevam kui enamik filme. Tegelase elluäratamise töö on pandud Lady Gaga õlule. Seda, et lauljakarjääri tõeliselt pööraste kostüümidega võimendanud naine ka näidelda oskab teame juba filmist «Täht on sündinud». Samuti võiks hulljulge loomus ja Itaalia päritolu õnnestumisele kaasa aidata, ometi on tal Patrizia näol paras pähkel pureda.

Gucci tragöödia, Patrizia Reggiani astub kinolinale Lady Gaga kehastuses.
Gucci tragöödia, Patrizia Reggiani astub kinolinale Lady Gaga kehastuses. Foto: outnow.ch

Patrizia sündis vaeses perekonnas, ettekandja tütrena. Kui neiu oli 12-aastane leidis ema endale oluliselt vanema, kuid püstirikka kaupmehe Ferdinando Reggiani. Kasuisa jumaldas tütart ja adopteeris ta hiljem.

Perekond oli küll pillavalt rikas, kuid ei kuulunud Milano kõrgseltskonda, ning see häiris edevat ja ambitsioonikat naist. Isa kinkis oma pirtsakale printsessile kõike, mida see soovis, luksusautosid ja kalleid kasukaid.

Nii suutis Patrizia näha välja piisavalt kallis, et end Milano eliidi hulka sisse sokutada ning Gucci moemaja pururikas pärija Maurizio ühel peol ümber sõrme keerata. Otsustavaks teguriks abiellu astumisel said kavaleri tohutud varandused.

Gucci tragöödia, glamuursed pulmad on osa Ameerika mägedena kulgevast filmiloost.
Gucci tragöödia, glamuursed pulmad on osa Ameerika mägedena kulgevast filmiloost. Foto: outnow.ch

Maurizio isale oli poja valik vastukarva nii kaunitari krõbeda iseloomu kui ka madalama päritolu tõttu. «Ta pole midagi etemat kui üks wannabe, kellel ei mõlgu meeles midagi muud peale raha,» teatas Rodolfo. Papa leebus alles peale esimese tütre Alessandra sündi, kellele järgnes peagi teine tütar Allegra.

Vanemad ostsid paarile hulgaliselt kinnisvara, muuhulgas uhke katusekorteri New Yorgis ning miljoneid maksva jahi Creole, mis kuulub tänaseni Maurizio ja Patrizia tütardele. Paarile kuulus lisaks suusamaja Saint Morizis, maja Acapulcos, talu Connecticutis.

Mingi malbe kaunitar Patrizia Reggiani kindlasti polnud, pigem Napoleoni naisversioon. Käreda ültemisega, kapriisne ja tujukas. Rahulolematu, kõrk ning soovis igal võimalusel rõhutada oma priviligeeritust ja üleolekut. Kasvult oli ta tilluke - napilt 150cm pikk, mida ta kompenseeris alati kõrgeid kontsi ning kohevaks kergitatud soengut kandes.

Naine oli äärmiselt uhke, et käsutas pikka, kena ja vaiksema loomuga kaasat. «Ta kuulas mind kõiges, kõiges! Olin tema lähim nõuandja,» väitis ta The Guardianile antud intervjuus. «Me olime nii ilus paar ja meil oli nii ilus elu.»

Lady Gaga filmi «House of Gucci» esilinastusel Londonis. 
Lady Gaga filmi «House of Gucci» esilinastusel Londonis. Foto: TOLGA AKMEN/AFP

Kuid kogu see kullasäraline glamuur hakkas siiski koost lagunema. Peale papa Rodolfo surma päris Maurizio 50% ettevõttest ja soovis otsuseid ise langetada. Patrizia arvas aga teisiti: «Ta läks hulluks! Ta tahtis ise parim olla, ei kuulanud mind!» Pidevalt jagelemisest tüdinuna otsustas mees viimaks lahkuda. Võimalik, et Patrizial oli isegi õigus selles, et Maurizio ei osanud moeäri juhtida ning võttis ridamisi vastu valesid otsuseid – Gucci moefirma kaotas tema juhtimise perioodil miljoneid, vahendab Tatler.

«Olin Maurizio peale vihane paljude asjade pärast, aga firma kaotamine on neist kõige hullem,» kuulutas Patrizia. «Pereettevõtte kaotamine – see oli rumal! Täielik läbikukkumine!»

Mauriziot kehastanud Adam Driver filmi «House of Gucci» esilinastusel Londonis. 
Mauriziot kehastanud Adam Driver filmi «House of Gucci» esilinastusel Londonis. Foto: VICKIE FLORES/EPA

Maurizio jättis Patrizia noorema naise pärast maha, kuid mis oli naise jaoks veelgi talumatum, oli see, et ta polnud enam Gucci. Kogu Patrizia Reggiani isiklik identiteet tugines sellele, et ta oli Lady Gucci. Sellega, et mees oma osaluse ettevõttes ja ühes sellega ekskaasa identiteedi uutele omanikele müüs, ei suutnud naine leppida. Isegi vanglast vabanenuna kuulutas naine, et plaanib Gucci ettevõttesse naasta: «Nad ei saa seal ilma minuta hakkama, nad vajavad mind! Ma tunnen end endiselt Guccina. Mina olen kõige Guccim inimene neist kõigist!»

«Gucci tragöödia» (House of Gucci) Maurizio Gucci, kehastab Adam Driver
«Gucci tragöödia» (House of Gucci) Maurizio Gucci, kehastab Adam Driver Foto: Filmikaader

Avalikult on Patrizia Reggiani kuulutanud välja eraisiku pankroti. Kuid pole saladus, et lahutusega teenis ta korraliku pataka miljoneid.

Süüdimõistva otsusega määrati Patrizia 29 aastaks vangi. Vanglast vabanemiseks kasutas Patrizia kavalaid manupuleerimisvõtteid. Eelneval aastal oli tal diagnoositud ajukasvaja. Naine väitis, et haigus takistas tal selgelt mõelda ning mõjutas tema isiksust. Karistus kahandati 26 aastale. Hiljem sooritas ta enesetapukatse, püüdes end linaga nari külge üles puua. Patrizia kauples vangistuses välja privileege - tal lubati kongi tuua lemmikloomana tuhkur, kes küll õnnetult surma sai. Naine vabastati eeskujuliku käitumise eest ennetähtaegselt peale 18 aastast vangistust, kuid armuandmise tinguseks oli, et naine peab minema tööle. Patrizai Reggiani on vabaduses aastast 2016, märgib Harpers Bazaar.

Gucci tragöödia, Patrizia Reggiani, kes teenis Itaalia availukkselt tiitli Must Lesk.
Gucci tragöödia, Patrizia Reggiani, kes teenis Itaalia availukkselt tiitli Must Lesk. Foto: outnow.ch

Must lesk – sellise tiitli teenis Patrizia Reggiani Itaalia avalikkuselt. Oma mehe mõrvamiseks olid tal olemas kõik tumedad motiivid – esmalt muidugi põletav armukadedus Maurizio uue tüdruksõbra vastu ja viha hooletusse jätmise pärast. Lisaks rahaahnus – naine ei võinud taluda mõtet sellest, et keegi võõras naine saaks osa luksusest ja elustiilist, mida ta pidas vaid endale kuuluvaks. Kuid võimatuks ei saa pidada ka vaimset tasakaalutust, mida võimendas veelgi kibestumisetunne. Patrizia Reggiani pöörane elukäik jõuab vaatajani selle aasta oodatuimas krimi-moedraamas «Gucci tragöödia».

Apollo naistekas

24. novembril kell: 17.30 toimub filmi «Gucci tragöödia» erilinastus. Filmipidu koos rikkaliku auhinnaloosiga leiab korraga aset kõigis Apollo kinodes üle Eesti. Võta sõbrannad kaasa ja ole kohal! Loe lähemalt siit!

Sõbrannaga kinno! Gucci tragöödia 24.11.2021
Sõbrannaga kinno! Gucci tragöödia 24.11.2021 Foto: Apollo Kino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles