EESTLANNA KAASMAALASTELE ⟩ Me ei ela koroonafaktide vaesuses vaid osapooled ei saa teineteisest aru (6)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
PERH-i covidi osakond, intensiivravipalat
PERH-i covidi osakond, intensiivravipalat Foto: Madis Veltman/Postimees/Scanpix Baltics

Kadri Labu (36) on Saksamaal elav eestlanna. Seni on ta vältinud valjuhäälselt tundliku koroonaolukorra kohta arvamuse avaldamist, kuid nüüd võttis coviditülpimus temas võimust. 

Kadri alustab oma juttu sellega, et ta ei taha kellegagi vastanduda ega selle kaudu materdada. «Ma olen seni noka kinni hoidnud, aga nüüd küll enam ei suuda,» lausub naine oma kodumaal toimuvat vaadates. «Astuksime äkki kõik sellest nõiaringist välja, kus üks raiub, et valge on valge, teine kiidab vaid musta värvi.» 

Labu leiab, et suur viga on eristatada vaktsineerituid ja vaktsineerimata inimesi kui «õigeid» ja «valesid» ning selle järgi piirangute süsteemi üles ehitada. «See lõhestabki meie inimesi ja ühiskonda.» Ta toob selle probleemi kirjeldamiseks nutika võrdluse kodutüliga. «Kui mees ja naine raksu lähevad ja tunnevad, et nad omavahel enam normaalselt suheldud ei saa, lähevad nad perekonnanõustaja juurde. Miks meie riigis kommunikatsioonis lepitajaid ja läbirääkijaid ei kasutata? Näha on, et poliitikud ei tule enam ammu kriisisuhtlemisega toime. Teil on võimalus kasutada oma ala tipptegijaid, miks te seda siis ei tee?» 

«Kõik ju saavad aru, et praegune kommunikatsioon poliitikute ja inimeste vahel on miinusmärgiga, lihtsalt nii halb. Eestlased ei ela meil siin faktide vaesuses vaid selles, et osapooled ei saa teineteisest aru,» toob Kadri välja. «Spetsialistid on nn tehnilistes küsimustes olemas ja väga head. Aga avaliku suhtlusena taotakse inimestele fakte ette, tegelemata sellega, kas ja kuidas inimesed need vastu suudavad võtta.» Naine teebki ettepaneku, et riik kasutaks inimressursse, mis meil kasvõi riiklike lepitajate näol olemas on. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles