Venemaa kiirabitöötajate massiline vallandamine tõi kaasa valusa tagajärje (5)

Marju Ränk
, Sõbranna tegevtoimetaja
Copy
Venemaa, Moskva, 17. oktoober 2021. Kiirabitöötaja transpordib haiget. Pilt loo juures on illustratiivne.
Venemaa, Moskva, 17. oktoober 2021. Kiirabitöötaja transpordib haiget. Pilt loo juures on illustratiivne. Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Juudi autonoomse oblasti Oblutšje linna elanik ütles, et praegu soovitavad arstid inimestel iseseisvalt kiirabiosakonda jõuda, kuna kogu piirkonna jaoks pole piisavalt meeskondi.

Venelanna rääkis Telegrami kanalile Izvestia negatiivsetest tagajärgedest, mida põhjustab arstide massiline vallandamine ja töölt lahkumine seetõttu, et nad ei soovi end koroonaviiruse vastu vaktsineerida.

Vene naise sõnul on piirkonnas praegu viis kiirabiautot, kuid mis kasu neist on, kui töötajaid pole. Kohalikele elanikele teeb muret töötajate nappus ja inimesed peavad abi mitu tundi ootama. 

Varem teatati, et Oblutšje linnas keeldus 15 inimesest koosnev kiirabibrigaad Covid-19 vastu vaktsineerimisest ja loobus seetõttu oma tööst.

Ringkonna peasanitaararsti Pavel Kopylovi määruse kohaselt peab 80 protsenti kõigist kiirabitöötajatest olema vaktsineeritud 15. novembriks. Pärast seda teadet lahkus piirkonnast veel 12 kiirabitöötajat.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles