Põhjus, miks veebis tutvunud paaride abielud lagunevad kiiremini

Ele Kalda
Copy
Veebis tutvunud paaride abielu jookseb kuus korda tõenäolisemalt esimestel aastatel karile kui päriselus tutvunud paaride oma.
Veebis tutvunud paaride abielu jookseb kuus korda tõenäolisemalt esimestel aastatel karile kui päriselus tutvunud paaride oma. Foto: Shutterstock

Värske uuring väidab, et veebis tutvunud paarid lahutavad kuus korda tõenäolisemalt abielu esimestel aastatel kui need, kes tutvusid päriselus.

Uuring näitab, et veebis tutvuse sõlminud paaridel on 12 protsenti suurem risk lahutada kolme esimese abieluaasta jooksul. Sellest võib järeldada, et ühine suhtlusvõrgustik on oluline tugi paaridele abielu esimestel aastatel, kirjutab The Independent.

Üks uuringu korraldajatest, Savanta ComRes, ütles, et veebis tutvunud inimesed on üpris võõrad ja ühiste tuttavate puudumise tõttu on raskem teise poole kohta infot saada.

Lisaks pole veebipaaridel võimalust partneri sõprade- ja pereringi sujuvalt sisse sulada, vaid nad peavad hakkama nendega tutvusi looma.

Uuring ei väida, et veebis tutvumine oleks halb, kuid toob välja suuremad riskid ja raskused, sest inimesel pole usaldusväärseid allikaid ja sotsiaalset tuge, mis hõlbustavad suhte loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles