Noorelt lahutamine kahjustab tervist

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Michigani osariigiülikooli teadlased avaldasid uuringu, mis väidab, et noores vanuses lahutamine kahjustab tervist rohkem kui lahutus küpsemas eas.

Sotsioloogid analüüsisid ameeriklaste tervise statistilisi andmeid ning leidsid, et vanemas eas inimestel (44-50-aastastel) on pärast lahutust tervis stabiilsem kui neil, kes lahutavad vanuses 35 kuni 41, vahendas geniusbeauty.com.

Huvitav on see, et abielu jooksul nende inimeste tervislik seisund suuresti ei muutunud. See viitab, et just lahutus võis mõjutada nende heaolu ja teatud haiguste esinemist.

Uuringu autor Hui Liu usub, et kuna noortel on lahutusest tuleneva stressiga raskem hakkama saada, siis vajavad nad raskel ajal rohkem sõprade ja pere tuge. Vanemad inimesed tunnevad aga pere lagunedes pigem kergendust, sest nende abielu on juba pikemat aega õnnetu olnud. See on ka lahutuste peamine põhjus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles