VIDEO ja 2 GALERIID Mammu saatis kaheksa naist otseteed õnnepaleesse

Mammu Couture'i kollektsioon paistis samuti silma peene käistööga. Pruudikollektsiooni täiendasid romantilised kontorirõivad ja mantlid, kõik mammulikult detailirohked, volangide, lipsukeste ja südametega üle puistatud. Valgete kleitide kõrval jõudis lavale ka pastelsete kroonlehtedega pruutkleite. Foto: Erlend Staub
Copy
  • NÄDALA MOOD on pühendatud armastusele.
  • Mammu Couture külluslikud kroonlehed, lipsukesed ja terve defilee pruute.
  • Kristina Viirpalu õrn, ülinaiselik kütkestav ja käsitöömahukas moelooming.
  • Kui raske on leida unelmate pruutkleiti?

Olgu ajad kui karmid tahes - armastus jääb! Moenädala helgeimad hetked olid haute couture’i etendused Kristina Viirpalult ja Mammu Couture’ilt. Lennutame pruudikimpe, proovime kleite ja imetleme moekunsti, mis hingele hea.

Kristina Viirpalu kollektsioon pani moenädalale tõeliselt särava punkti. «Võtsin sel korral aega iga asja jaoks, mis lavale jõudis,» rääkis moelooja Postimehele. Vaata Mammu Couture ja Kristina Viirpalu loomingut moelaval:

«Ma ei lugenud neid tunde käsitööd, see polnud üldse tähtis! Tahtsin teha midagi, mis oleks tõeliselt hingele. Ja ma olen nii liigutatud sellest tagasisidest – inimesi tõesti kõnetas ja liigutas ilu. See on ainus, millega saame tänase maailma kuidagi paremaks teha.»

Kui raske on tegelikult oma unelmate pruutkleiti leida? Vaata siit hoogsat ja lõbusat videot eksperimendist. 

Kristina Viirpalu kollektsioon lummas publikut imepeente tikandite ja tundlikult võrgutava naiselikkusega. Värvikaart kulges läbi õrna valge, pärli, šampanja ja ihutooni kuni leegitseva punase ja sametise mustani.
Kristina Viirpalu kollektsioon lummas publikut imepeente tikandite ja tundlikult võrgutava naiselikkusega. Värvikaart kulges läbi õrna valge, pärli, šampanja ja ihutooni kuni leegitseva punase ja sametise mustani. Foto: Erlend Staub
Kristina Viirpalu FOTO:
Kristina Viirpalu FOTO: Foto: Erlend Staub
Kristina Viirpalu FOTO:
Kristina Viirpalu FOTO: Foto: Remo Tõnismäe

Viirpalu etendus pakkus nii üllatusi ja julgeid rännakuid uute ideede radadele kui ka filigraanseid tüllvõrgule tikitud tualette, disaineri ületamatult õrna signatuurtehnikat. Gammas täiendas šampanjatooni, musta ja valget kirglik punane.

Ma tean, et armastus kestab! Tahtsin tuua meie hirmunud ellu tagasi pisarad – õnnepisarad.

Mammu Couture’i disainer Maria Tammeorg «tegi taas mammut», ehk pöördus tagasi külluslike tikandite, kroonlehtede ja volangide naiselikku maailma. Hea ärivaistuga moelooja laiendas vahepeal oma impeeriumi dresside, tepitud mantlite ja rannamoe maailma. Kuid ülevoolavat naiselikku õrnust ei paku keegi peale Mammu.

Etenduse finaalis lennutati publiku sekka kaheksa pruudikimpu. Mammu Couture. FOTO:
Etenduse finaalis lennutati publiku sekka kaheksa pruudikimpu. Mammu Couture. FOTO: Foto: Erlend Staub

Pruudikimbuga pähe

Mammu Couture’i etenduse finaalis viskasid kaunitarid publiku sekka kaheksa pruudikimpu. Üks modell sihtis oma kallimat vaatajate seas, et anda mehele selge vihje. Kuid kimp tabas kogemata meest vastu pead. Mees ei jõudnud nii kiirelt reageerida, et kimp endale saada. Üks innukas kaunitar kõrvalt krabas selle ära. Kroonida särav moeetendus mõne emotsionaalse üllatusega on Maria Tammeoru stiil olnud moekarjääri algusest peale.

Maria Tammeorg, Mammu Couture’i disainer.
FOTO:
Maria Tammeorg, Mammu Couture’i disainer. FOTO: Foto: Kristina Herodes

«Seda pruutkleitide kollektsiooni tegin koroonaaja algusest saati. Kogu karantiiniaja lasin loovusel lennata, mul oli selleks aega! Kõik on käsitööna valminud, iga pärl, iga lill ükshaaval lisatud.» Tammeorg leidis käsitööpartneri Indiast, kes massiivselt töömahukad ideed kleitideks vormida aitas. «Mõtlesin, et toon lavale pigem vähem, aga iga asi peab olema maksimaalselt mammulik, viimase detailini viimistletud.»

Mammu Couture FOTO:
Mammu Couture FOTO: Foto: Erlend Staub

Tundub, et Eestis kehtib sama, mis moemaailmas laiemalt: kõrgmoeni kriis ei küündi ja armutakse ja abiellutakse igal ajal.

«Ma tean, et armastus kestab,» hüüatab Tammeorg kirglikult. «Ja tean, et abielud tulevad. Minu võimalus turgutada naisi on pakkuda midagi rohket ja uhket, kleite, mis sisendavad: tegelikult on elu ilus ja sina oled imeline naine! Nii paljud ütlesid, et külmavärinad tulid peale. Ma tahaks uuesti abielluda! Ma olen südamepõhjani rahul, et sain moepublikut äratada ja midagi helget pakkuda. Tuua meie hirmunud ellu tagasi pisarad – õnnepisarad.»

Pruutkleidi proovimine on seiklus!

Kui kerge või keeruline on leida unistuste pruutkleiti? Sõbranna reporter Annaliis Laidre otsustas selle omal nahal järele proovida pruudisalongis Pulmakleit. Selga valitud kleite kommenteerivad taskuhäälingu Päevapokaal julged otseütlejad Madis Kartau ja Triin Sepp.

Kas pruutkleidil peaks olema taskud, kuhu raskel ajal põuepudel poetada? Milline detail annab kleidile printsessifaktori? Mis võlu peab leiduma kleidis, milles tõesti tahaks abielluda? Kõike seda saad teada Annaliisi eksperimendist. Vaata hoogsat ja lõbusat videot siit! 

FOTO:
FOTO: Foto: Madis Veltman
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles