Kuidas toitumisega enda immuunsust tugevdada? 3 toitainerikast kokteili, mida peaksid proovima

Herbalife
Copy
Foto: Herbalife

Immuunsüsteemi eesmärk on hoida meid tervena. Ilma selleta ei suuda organism võidelda väljastpoolt tulevate kahjulike ainetega ega ka kehasiseselt toimuvate kahjulike protsessidega. Mõistmine, kuidas immuunsüsteem toimib ning sealjuures arusaam, kuidas saame enda organismi ise kaitsta, on heaolu ja organismi toimimise seisukohast väga olulised. Rahvusvahelise toitumisettevõtte Herbalife Nutrition eksperdid Linda Patkovska ja Irina Lizun sõnavad, et just toitumine mängib immuunsuse toetamisel üliolulist rolli, kus toitainerikkad kokteilid on suurepäraseks lisandiks immuunsüsteemi igapäevasel tugevdamisel.

Immuunsüsteem on küll kompleksne, kuid väga võimas keha kaitsemehhanism – see ei tööta mitte ainult võõrmõjude vastu (nagu näiteks viirused, bakterid, kemikaalid), vaid on toeks ka sisemiste protsesside jälgimisel ja toetamisel. Immuunsüsteemi tööga on seotud isegi vananemisprotsessid, erinevad allergiad ning meie heaolu üldisemalt.

„Kaasaegse põllumajanduse tulemusena satub mulda erinevaid kemikaale, mis sümbioosis tänase kiirest elutempost tulenevate toitumisharjumustega on viinud paljud nii kaugele, et nad ei saa piisavas koguses antioksüdante, vitamiine ega mikroelemente, mis on olulisimad immuunsust toetavad toitained. Immuunsüsteemi üks oluline osa, millele paljud ei oska tähelepanu pöörata, on mikrobioota. Ainuüksi selline väike muudatus nagu regulaarne kiudainete lisamine enda igapäevasesse toitumiskavasse võib anda olulise panuse immuunsüsteemi töösse. Tugeva immuunsüsteemi jaoks on olulisim komponent valk, kuna kõik meie immuunmolekulid põhinevad tegelikult valgumolekulidel. Immuunsüsteemi normaalset talitlust toetavad ka C-, B6-, B12-, A- ja D-vitamiin ning tsink, seleen ja raud,” kommenteerib Herbalife Nutritioni ilu- ja toitumisekspert Irina Lizun.

Herbalife Nutritioni fitness-ekspert Linda Patkovska lisab, et tugeva immuunsüsteemi saladus peitub mitmete tegurite sümbioosis, mille olulised osad on näiteks hea uni, stressi kontrolli all hoidmine, piisav füüsiline aktiivsus ja tasakaalustatud toitumine. Seetõttu on Herbalife Nutrition välja töötanud 12 erinevat tooteprogrammi, millest igaüks keskendub teatud heaolueesmärgile ja individuaalsetele vajadustele. Immuunsüsteemi tugevdamiseks on näiteks loodud programm "Immuunsuse tugevdamine".

Vastavalt personaalsetele eesmärkidele ning vajadustele on Herbalife loonud kõikidele tooteprogrammidele 3 eri taset: baasprogramm, laiendatud programm ning ja programm edasijõudnutele.

Foto: Herbalife

“Sügisel soovitan toiduvalikusse tuua võimalikult palju juurvilju, puuvilju, marju ning ka kala ja mereande. Eriti praegusel ajal peaks enda igapäevasesse menüüsse lisama ka täiendavaid immuunsust tugevdavaid toitaineid. Vitamiinidest pakatavad kokteilid on üks suurepäraseid viise immuunsuse toetamiseks. Näiteks saad enda kokteili lisada Herbalife Nutrition Immune Boosterit*, mis on toidulisand, mille koostises on ka teaduslikult tõestatud kuivatatud pärmipõhine koostisosa EpiCor®. See sisaldab ühtlasi ka võtmetähtsusega vitamiine ja mineraalaineid nagu C- ja D-vitamiin, seleen ja tsink, mis toetavad immuunsüsteemi normaalset talitlust,” tutvustab Lizun.

Herbalife fitnessi- ja toitumiseksperdid jagavad järgnevalt ideid, kuidas sügisjookide abil enda immuunsüsteemi toetada*.

1. Kokteil “Jõhvika proteiin”

“Kuna valk on keha iga raku, ka immuunrakkude peamiseks alustalaks, on oluline seda piisavas koguses enda igapäevasesse toitumisse lisada. Minu lemmiklahendus tasakaalustatud hommikusöögiks on Herbalife Nutrition Formula 1 valgukokteil** 25 olulise vitamiini ja mineraalainega,” kommenteerib ekspert Patkovska.

Koostisosad:

  • 3 mõõtelusikatäit (39 g) Formula 1 valgukokteili Maasikanauding
  • 2 mõõtelusikatäit (26 g) Formula 3 valgusegu
  • Peotäis jõhvikaid
  • 300 ml vett

2. Kokteil “Sügis”

"Mulle meeldib Herbalife Nutrition Immune Boosterit tarbida hooajaliste marjadega, võttes looduslikest komponentidest maksimumi ning täiustades seda samal ajal teaduslikult heakskiidetud toitumistoodetega," selgitab ekspert Lizun.

Koostisosad:

  • 1 pakk Herbalife Nutrition Immune Boosterit
  • Peotäis pohli
  • 250 ml vett
Foto: Herbalife

3. Kokteil “Tšempion”

"See toitaineterikas kokteil aitab kehal püsida hüdreeritud ja toonuses. Kokteil sisaldab Herbalife Nutrition Niteworks-i*, mis on loodud L-arginiini ja L-tsitrulliiniga, mis on kehale abiks lämmastikoksiidi tootmisel. See toetab omakorda vereringet südame, aju ja teiste organite toimimiseks,” sõnab ekspert Patkovska.

Koostisosad:

  • 2 mõõtelusikatäit (20 g) Herbalife Nutrition Niteworks-i
  • 1 korgitäis mangomaitselist Herbal Aloe kontsentraati
  • 1 portsjon Herbalife Nutrioni klassikalist taimejooki
  • 400 ml vett
  • 1 tablett Herbalife Nutrition Liftoff-i

Kokteilide kõik koostisosad tuleb korralikult segada!

Rohkem informatsiooni Herbalife Nutrition tooteprogrammide kohta leiad siit: https://www.herbalife.ee/catalog-program/

Võta ühendust oma isikliku konsultandiga: https://www.herbalife.ee/lead_form/?backUrl=https://www.herbalife.ee/&is_header=yes

*Toidulisandid on mõeldud toitumise täiendamiseks ning neid ei tohiks kasutada mitmekülgse ja tasakaalustatud toitumise asendajana.

**Kui te olete ravil või teil on kroonilised haigused, peaksite enne toitumisharjumuste muutmist ja Herbalife Nutritioni toodete kasutamise alustamist konsulteerima oma arstiga.

Copy
Tagasi üles