Meeleavaldusest alguse saanud heategevusaktsioon: plaan on meeles pidada kõikide Eesti haiglate töötajaid (10)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Tartu Ülikooli Kliinikumi viidud tänu
Tartu Ülikooli Kliinikumi viidud tänu Foto: Kerli Püll

Laupäeval sai Tallinna pitsarestorani Pizza Americana postitusest hoo sisse viimase aja üks suuremaid heategevuskampaaniaid, kui söögikoht oli sunnitud meeleavaldajate solvava käitumise tõttu oma uksed sulgema. Kuid heade inimeste abiga olid pitsameistrite käed kaheks päevaks tööd täis. 

Inimesed üle Eesti soovisid Pizza Americanat toetada, kuid ei saanud nendelt toitu koju tellida. Seega tuli inimestel Facebooki grupis «Uhhuude ja Külahullude Entsüklopeedia» idee panna natuke raha kokku ja selle eest mõne pealinna haigla meditsiinitöötajaid rõõmustada. 

Lumepall läks laviinina veerema. Alustati Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikust ja erakorralise meditsiini osakonnast, mille heaks koguti mõne tunniga juba tuhat eurot. Täna said maitsvad pitsad Põhja-Tallinna Regionaalhaigla, Ida-Tallinna Keskhaigla ning Tallinna Kiirabi. Pitsarestoran lisas omalt poolt ka karastusjooke. 

Õla pani alla ka itaalia restoran Lucca, kes viis kuhja pitsasid Põhja-Eesti Regionaalhaigla Covid-19 osakonda. 

Tallinnas asuv Gruusia tavern Tbilisi, kus keelduti teenindamast koroonatõendita Varro Vooglaidu, saatis teed, kohvi ja šokolaadi Ida Tallinna Keskhaigla Covid-19 osakonna töötajatele.

Tartu annetajad katavad ära kogu Lõuna-Eesti 

Kuna inimesed soovisid toetada ka teisi Eesti meditsiinitöötajaid, alustasid vabatahtlikud annetuste koordineerimist erinevatele linnadele. Tartu annetustega tegelev Kerli Püll viis täna Pizza Opera ja Pizzakioski küpsetatud toidu Tartu Ülikooli Kliinikumi ning Jaama ja Riia tänava kiirabibrigaadidele. 

«Mul oli hea meel, et ma silmi ei meikinud, see oleks kõik laiali läinud,» kirjeldas Kerli õnnelikult. «Need tänulikud näoilmed ja rõõmupisarad, mida nägin, läksid väga sügavale hinge. Soe sära silmis ja imestus, ma ajasin rääkides lausa sõnu sassi, see oli nii liigutav.»

Tartu kiirabibrigaad
Tartu kiirabibrigaad Foto: Kerli Püll

Kerlini on jõudnud praeguseks üle 3500 euro, sellest jagub ka Võru, Põlva, Jõgeva ja Valga haiglatöötajatele. 

«Plaanis on meeles pidada kõikide Eesti haiglate töötajaid, kõik teevad väga tänuväärset tööd ning väärivad kasvõi piskuga meelespidamist. Ja teadmist, et neid hinnatakse väga kõrgelt,» rääkis Kerli. «See, et alustasime suurematest linnadest ei tähenda, et kedagi vähem väärtustaksime.»

Kerli kaudu saab toetada Tallinna, Tartu, Paide, Võru, Rakvere, Jõgeva, Valga ja Põlva haiglat. 

Tartlased koguvad ka kohvi, teed ja šokolaadi

Kliinikumi töötajatelt maad kuulates selgus, et enim rõõmustab neid tee, kohv ja šokolaad. Rüütli 18 asuv Gambrinus avas kogumispunkti, kuhu saab neid tooteid viia. 

Kelle jaoks on lihtsam või meelepärasem rahaline ülekanne, siis Mario Raul Pizzolante Pires avas selle jaoks eraldi arveldusarve EE167700771006868834 (makse selgitus «TÜK personali toetuseks», kogunenud rahast ja tehtud kulutustest tehakse avalik aruanne). Hetkel on raha kogutud juba 100 kilogrammi kvaliteetse kohvi, 100 paki tee ja 100 kilogrammi maiustuste jaoks. 

Tartus kogub Tüümiani Saiapalee annetusi, et kokata kiirabimeedikute, erakorralise meditsiini ja intensiivravi töötajate jaoks ja näidata toetust sel raskel ajal. Panus läheb ainult tooraine ostuks - töökäed on vabatahtlikud!
Getter Madison EE671010011747960220, selgituseks märkida «meedikutele»

Teised linnad ei jää sammugi maha

Üks heategevusliikumise algataja Sven Salumets lausus: «Meditsiinitöötajatel ei ole hea tunne, et terve Vabaduse platsi täis inimesi neid vihkab. Seega, hea inimene, kui sul pole võimalik isiklikult meie aja tõelisi kangelasi tänama minna, saab seda teha näiteks selles aktsioonis.»

PÄRNU HAIGLA
Holger Tamm EE142200001101618659
Selgitusse: Pärnu Haigla

TALLINNA, TARTU, RAKVERE, PÕLVA, VALGA, VÕRU JA JÕGEVA MEEDIKUTELE
Kerli Püll EE922200221049559090
Selgitusse: linna nimi, kuhu soovite, et annetus läheks

IDA-VIRU KESKHAIGLALE
Ksenia Moskvina EE441010011900613220
Selgitus: IVKH

RAPLA MEEDIKUD
Kristel Hinrikson EE301010010295372015
Selgitus: Rapla meedikud

VILJANDI HAIGLA
MTÜ LC Viljandi Fellin EE791700017002945512
Selgituseks: Viljandi haigla

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles