Pizza Americana toetuseks koguti üle 500 euro, tellimus saadeti tänuks meditsiinitöötajatele (27)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Meditsiinitöötajatele saadetud pitsad saavad kaasa ka kaardikesed siira tänuga
Meditsiinitöötajatele saadetud pitsad saavad kaasa ka kaardikesed siira tänuga Foto: Aive Ivanov

Täna, laupäeval, tegi Vabaduse väljaku vahetus läheduses asuv Pizza Americana kurva postituse. Nimelt pidi toidukoht uksed sulgema, sest meeleavalduses osalejad käisid nende teenindajaid mõnitamas ja terroriseerimas. 

Populaarse toidukoha mure läks paljudele hinge. Nagu ka mure meditsiinitöötajate ülekoormatuse üle. 

Facebooki grupis «Uhhuude ja Külahullude Entsüklopeedia» algatati tänuväärne idee toetada ühekorraga nii toidukohta, kui kurnatud meditsiinitöötajaid. Vähem kui kahe tunniga koguti kokku üle 500 euro ja tehti pitsade tellimus Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikusse. 

Tänukirjake suure vaeva nägijatele
Tänukirjake suure vaeva nägijatele Foto: Aive Ivanov


Kuna toetajaid on veel ja tekib järjest juurde, saavad täna-homme väikese tänutähe ka teised haiglad. Originaalpostitust saab vaadata SIIT. 

Pitsarestorani personal on sellisest algatusest väga üllatunud ning pitsameistrite käed on mõneks ajaks tööd täis. Ka haiglapersonali teavitati peatselt saabuvast toidust. Haigla juht Arkadi Popov tänas organiseerijaid ja asjaosalisi oma isiklikul Facebooki kontol. 

Heade inimeste annetusi on kogunenud nüüdseks juba üle 900 euro. Pitsarestoran on tänaseks tellimuste vastuvõtmise lõpetanud, rohkem küpsetada ei ole võimalik. Esimesed 40 suurt pitsat läksid Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliiniku neljale korrusele, teise tellimusega saadeti maitsvad pitsad sama haigla erakorralise meditsiini osakonda. Pitsarestoran lisas omalt poolt veel joogid ka kaasa. 
 

Esimene suurtelliimus on kohale jõudnud
Esimene suurtelliimus on kohale jõudnud Foto: Aive Ivanov

Annetusi on laekunud kokku veidi üle 2000 euro. Pizza Americana poolt läks täna meedikutele 43 pizzat ja homme veel 60 pizzat. Ülejäänud annetused suuname Tartusse ja kui jätkub ka mujale.

Aktsiooniga on liitunud ka Tartu! 

Heategevusliku aktsiooniga soovivad ühineda nii paljud inimesed, et tehti eraldi kogumine Tartu Ülikooli Kliinikumi töötajate jaoks. Tartus on juba kuus covidi osakonda, personal on ülekoormatud ning väsinud. 

Tartu Ülikooli Kliinikumi jaoks kogub toetusi Kerli Püll, kes teeb tellimuse ja viib toidu koos tänukirjaga kohale. Hetkel pole veel otsustatud millise toidukoha kasuks otsustatakse, ainsaks tingimuseks on see, et restoran peab olema korralik koroonapasside kontrollija. 

Kes soovivaad toetada, siis saab seda teha siin.

Selgituseks palun panna: TÜK meedikutele
Kerli Püll EE922200221049559090

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles