Kuidas kirjutada armastuskirja?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kunagi oli armastuskirjade kirjutamine paberi ja pliiatsiga tavaline nähtus. Nüüd, mil internet on vallutanud paberi ning armastuskirju väga ei kirjutata, võib see mõjuda väga romantiliselt.

Paberi ja pliiatsiga kirjutades ei saa lauseid kustutada ega neid muuta, kõik tuleb läbi mõelda enne paberile panemist ning seetõttu on igal sõnal ka suurem tähtsus, kirjutas rd.com. Kuidas kirjutada korralikku armastuskirja?

Esiteks istu maha, kirjad võtavad aega.

Pea meeles, et armastuskiri pole postkaart, see on kiri! Ja kirjadel on rütm. See tuleb valmis kirjutada hoolikalt ja läbimõeldult ning seetõttu varu aega. Kuigi kiri ei pea olema tingimata pikk, ei saa ka kolm rida teha ära kolme lõigu töö...

Ole jagatud mineviku suhtes lojaalne.

Kui teie armastus algas kanuumatkal, siis lihtsalt selle mainimise asemel peaksid suutma muuta selle kogemuse elavaks! Räägi lugu, mida ainult teie kaks teate või kirjuta hetkest, mil jälgisid teda, kuid tema polnud sellest teadlik. Kasuta detaile, et näidata – sa mäletad ja paned tähele!

Las näide eelneb tundelisusele.

Hea armastuskiri on esmalt selge ja seejärel räägib detailsemalt. Näiteks: «Ma märkasin, et sa vaatasid mehi, kes pargis malet mängisid. Sa olid nii vaikne ja rahulik. Ma armastan seda, kuidas sa asju vaatad.» Näita talle, et sa armastad teda enne kui seda talle ütled. Ja seejärel – ütle seda.

Ära korda ennast.

Isegi lühikeses kirjas peaksid sa looma ruumi, sest nii mõjuvad emotsionaalsed ülestunnistused paremini. Armastus on justkui defitsiit ja seetõttu tundubki see peavõiduna!

Kõige olulisem – pea meeles, et tegemist on isikliku kirjaga!

Kirjuta midagi, mis üllatab sind ennastki. Anna talle teada, et ta paneb sind väljakujunenud mõisteid ümber hindama oma headusega. Enamik armastuskirju on nagu armastuski – risk on alati olemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles