Afganistanis keelati naistel Kabuli ülikoolis õppimine ja õpetamine

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Mirwais Neeka ülikoolis Kandaharis saavad veel naissoost tudengid kardina taga ülikooliloengutest osa võtta. Kabulis keelati see ära.
Mirwais Neeka ülikoolis Kandaharis saavad veel naissoost tudengid kardina taga ülikooliloengutest osa võtta. Kabulis keelati see ära. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kabuli ülikooli värskelt ametisse määratud rektor teatas, et kuniks pole loodud «islamistlikku keskkonda», ei tohi naised enam ülikoolis ei õpetada ega õppida.

«Kuniks kõigile ei pakuta tõelist islamistlikku keskkonda, ei lubata naisi ülikooli õppima või tööle,» teatas rektor Mohammad Ashraf Ghairat. «Esikohal on islam.»

Enne seda teadet saatis Ghairat Twitteris välja puštukeelse säutsu, et ülikool on võtnud plaani naistudengite õppe korraldamise, kuid ta ei öelnud, millal see plaan jõustub.

«Seoses naissoost lektorite vähesusega töötame me plaani kallal, et meessoost lektorid saaksid naistudengeid auditooriumites kardina tagant õpetada,» kirjutas ta. «Nii luuakse islamistlik keskkond ja naistudengid saavad omandada haridust,» vahendab CNN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles