Peterburi mees kaebas postkontori kohtusse järjekorraetiketi rikkumise tõttu

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Venemaa Posti logistikakeskus
Venemaa Posti logistikakeskus Foto: Denis Dmitriyev/Scanpix

Peterburi elanikul õnnestus kohalik postkontor kohtusse kaevata. Põhjus oli rahulolematus liiga pika järjekorra pärast. Seejuures ei ajanud meest närvi mitte ootamise pikkus, vaid tõsiasi, et eelisjärjekorras teenindati naist, kes oli vahele trüginud.

Hageja viitas kaebuses, et selle aasta 16. veebruaril mõnikümmend minutit enne kella kuut ei teenindatud teda Peterburi Borovaja tänava postkontoris. Nimelt oli järjekorras keegi ette trüginud ja nõnda ei olnud tagatud mehe õigus kasutada postiteenuseid, märgib Peterburi kohtute pressiesindus.

Mees märkis, et järjekorras ette trüginud naine rikkus avalikku korda, oli ebaviisakas ja huligaanitses. Klient kirjutas kaebusi ka Venemaa postiteenistusele. Kohus võttis seda arvesse, samuti ka seda, et postkontori esindajad ei reageerinud kaebustele ning ei ilmunud ka kohtuistungile.

«Kaitsja esindaja ei ilmunud protsessile, kuigi talle anti asjast piisava varuga teada,» kinnitas kohtu pressiesindaja. «Nad ei põhjendanud oma puudumist ning ei saatnud ka kirjalikke vastulauseid.»

Tulemusena mõisteti mehele välja 15 000 rubla (176 eurot) valuraha moraalse kahju tekitamise eest. Venemaa Posti esindaja ei tahtnud Komsomolskaja Pravdale juhtumit kommenteerida, kuigi tõdesid, et pretsedent on kahtlemata huvitav ja uurimist väärt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles