Kolm sammu, kuidas iga töö enda jaoks nauditavaks teha

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Homme on esmaspäev ja paljude inimeste jaoks on see kahjuks üks nädala raskemaid päevi. Mida saad sa teha, kui töö, mis viimasel paaril aastal on kindlasti olnud väga stressirohke, on ära väsitanud?

Liiga paljud inimesed seovad oma eneseväärtuse karjääriga, kirjutab CNNi toimetuse juhataja David G. Allan. Nii saab meie tööõnnest eluõnn, mis seab panused palju kõrgemale. On palju karjäärinõuandeid, mis keskenduvad palgatõusu küsimisele, keerulise bossiga hakkama saamisele, kuid vähe räägitakse tööõnnetunde suurendamisest.

Faktorid, mis saavad kaalukaussi soodsas suunas liigutada, on seotud meie põhivajadustega: me tahame oma elude üle kontrolli, me tahame positiivseid igapäevaseid suhteid ja me tahame tunda rõõmu sellest, kuidas me oma aega kulutame. Seda, kuidas neid kolme oma tööellu integreerida, nimetatakse «töö meisterdamiseks» (ing k job crafting) – see on termin, mille leiutasid Yale’i ülikooli psühholoog Amy Wrzesniewski ja Michigani ülikooli ärijuhtimise ja psühholoogia professor Jane E. Dutton. Oma selleteemalises uuringus rõhutasid nad, et kõik taandub nende faktorite kontrollimisele ja perspektiivi muutmisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles