Täna esmadeidile? Väldi nendest asjadest rääkimist

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Esmakohtingud on alati olnud rohkem või vähem keerulised – sa pead leidma hea tasakaalu info vahel, mida sa endast kohtingukaaslasele jagad ja andma ka talle võimaluse end tutvustada.

Siin on mõned näpunäited, mida enne esmadeiti endale meelde tuletada.

Ära ole ebaviisakas

Fopaa ei ole alati sinu sõnumi sisu, vaid viis, kuidas sa seda välja ütled. Ära ole ebaviisakas! Ära mine deidile suhtumisega, et sa oled temast parem või targem.

Ära räägi oma eksidest, potentsiaalsetest partneritest või teistest kaaslastest

See on kohtingujuttude kuldstandard. Ära räägi oma eksidest! Kuid väldi ka selliste asjade ütlemist nagu «Mul on täna veel üks kohting tulemas».

Ära ole võlts või pinnapealne

Püüa jääda autentseks, sest sa ei taha ju rääkida vaid igavat small talk’i. Pea meeles, et see on su võimalus näidata enda parimaid külgi, aga sa peaksid jääma siiraks, autentseks ja huvitavaks. Näiteks ära ütle, et töötad müügialal, räägi mõni põnev lugu, mis sul sellega seoses on juhtunud.

Ära räägi ainult endast.

Tore on enda huvidest rääkida, kuid ära ole enesekeskne. See on siiski kahe inimese kohting, kirjutab Lifehacker. On tähtis, et ka tema rääkida saaks ja sa tema kohta õpiksid. Sama tasub tähele panna, kui tema liiga palju endast räägib ja sinu kohta midagi ei küsi – see näitab, et suhtel pole perspektiivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles