VABADUS KAOB ⟩ Hiinas keelustati «liiga naiselikud» näitlejad (3)

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Lu Han on hiina teismeliste iidol, ked atuntakse ka Hiina justin Bieberina. Nüüd nõuab riiklik propaganda, et mehed ei tohi olla "liiga naiselikud".
Lu Han on hiina teismeliste iidol, ked atuntakse ka Hiina justin Bieberina. Nüüd nõuab riiklik propaganda, et mehed ei tohi olla "liiga naiselikud". Foto: Ng Han Guan/Scanpix

Hiinal kompartei tegelastel on õigus tsenseerida kõike, mis läheb riigi sotsialistlike väärtuste vastu. Juba on pandud peale karmid piirangud videomängudele, filmidele ja muusikale. Viimane keeluseadus viib rahva vabadusest veelgi kaugemale.

President Xi Jinping kuulutas välja üleriigilise «uuenduskuuri», mis annab kommunistlikule parteile veelgi suuremad vabadused kontrollida äri-, haridus-, kultuuri- ja religioonimaastikku. News.com.au kirjutab, et viimase uudisena teatas riiklik raadio- ja televisiooniamet, et karmimaks muutuvad ka reeglid, mis puudutavad televisioonisaateid.

Teates öeldi, et programmid, milles näidatakse «naiselikku» käitumist ja «moonutatud» sisu, lõpetatakse ära. Samuti keelustatakse saated, mille sisu keskendub skandaalidele, rikkusele või «vulgaarsetele» internetikuulsustele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles