TULEMUS MASENDAB ⟩ Poiss ja tüdruk testisid õpetajate seksistlikku suhtumist riietumisreeglitesse (1)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Poisi paljastav riietus ei häirinud ühtegi õpetajat
Poisi paljastav riietus ei häirinud ühtegi õpetajat Foto: @drooscroo TikToki kuvatõmmis

Kooliõpilased Drew Jarding ja Kenzie Crimmins viisid läbi katse, et näidata kui erinevad on õpetajate suhtumine poiste ja tüdrukute riietumisreeglite osas.  

Drew ja Kenzie õpivad Ameerika Ühendriikides Illinoisi osariigis, kus haridusasutustes on keelatud kanda kõhtu paljastavaid toppe, õlapaeltega ja üleüldse õlgu paljastavaid särke. Veel ei tohi kanda rebitud teksaseid ning püksid, kleidid ja lühikesed püksid peavad katma põlved. 

Katse jaoks kandis Jarding naba paljastavat särki ja lühikesi pükse, Kenzie aga nabapluusi ja veelgi tavalisemaid retuuse. «Me riietusime kooli minnes ühtemoodi, et näidata, kui palju seksismi on kooli riietumisreeglites,» ütlevad nad videos.

@drooscroo they really wrote up @kenziecrimmins and didn’t say anything to me #dresscode #sexist ♬ original sound - Sickickmusic

Noorukite oletus leidis kinnitust. Nad läksid sel päeval sageli meelega õpetajate silma alla ja isegi tantsisid nende ees. Päeva jooksul sai Kenzie oma liiga paljastava topi eest noomituse, sest see ei varjanud tema kõhtu. «Nad ütlesid mulle, et mul on liiga paljastavad riided ja soovitasid minna riideid vahetama,» ütles tüdruk. Drew, kes oli sarnaselt riides, ei pälvinud mingit tähelepanu. «Ausalt öeldes tekitab see minus vaid soovi sagedamini selliseid asju kanda, sest standardid pole mõlemale soole ilmselgelt samad.»

@drooscroo #dresscode my friends who have been dress coded for wearing clothes like mine @avvacado @grace.gustafson3 @_ella_nolan_ @el.nicole @alainamullerr ♬ Easy 2000s songs - Amber Fares

Drew on varem filminud videosid, milles demonstreeris erinevust suhtumises tüdrukute ja poiste väljanägemisse koolis. Ta tuli kooli maikades, kandis särke eest lahti nööbitult ning lühikesed püksid olid ettekirjutusest lühemad. Video alguses ütles ta, et kannabki spetsiaalselt riideid, mille eest tüdrukutele etteheiteid tehakse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles