Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Armastatud doktor soovitab: selle koduse vahendiga saad luksumisest jagu

Copy
Dr Mike Varshavski
Dr Mike Varshavski Foto: Kuvatõmmis

Doktor Mike ehk Mihhail Varshavski on Nõukogude Liidus sündinud, kuid Ameerikas tegutsev meditsiinidoktor ja perearst, kes on välja teeninud miljonite armastuse, kuna jagab oma terviseteadmisi Youtube’is ja teistes ühismeediakanalites.

Varshavskil on eri kanalites kokku üle 17 miljoni jälgija. Oma hiljutises videos jagas ta mitmeid koduseid nippe, mis päriselt ka erinevate tervisehädade korral aitavad.

Üks neist on suhkur! «Jah, tõesti, ma ei demoniseeri suhkrut,» ütleb ta alustuseks. «Suhkur muutub probleemiks siis, kui lisada suhkrut millelegi, mis on juba magus, ja seda saab liiga palju.»

Doktor kinnitab, et suhkruga saab tõepoolest võidelda luksumise vastu. «Pole küll lõplikku teadusuuringut, mis kinnitaks, kuidas see töötab, kuid on üks teooria,» selgitab ta. Nimelt: kui sa lased suhkrul oma keele peal olla ja sulada, stimuleerib see uitnärvi, mis on parasümpaatilise närvisüsteemi üks olulisemaid närve. Parasümpaatiline närvisüsteem on üks kahest autonoomse ehk vegetatiivse närvisüsteemi osast. See reguleerib organismi talitlust ja taastumist puhkeperioodil.

«See ulatub ka diafragmasse,» märgib dr Mike. «Ja diafragma spasmid ongi ju luksumine! Ja kui nüüd suhkur uitnärvi rahustab, rahuneb ka diafragma – ja luksumine kaob!»

Märksõnad

Tagasi üles