VIDEO Kui palju sina fallosest tead? 7 huvitavat peenisefakti

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Rooma-aegne Heraklese pronkskuju
Rooma-aegne Heraklese pronkskuju Foto: akg-images / Werner Forman/Scanpix

Peenis on inimanatoomia väga põnev osa, kuid enamik meist ei tea üleliia palju selle liikme kohta.

Seksiteadlane Justin Lehmiller on kokku pannud õpetliku video, mis toob meieni seitse põnevat peenisefakti.

  1. Meestel on keskmiselt neli-viis erektsiooni päevas. See pole seetõttu, et nad pidevalt seksi peale mõtlevad – see on täiesti normaalne tsükkel, mis ilmneb erinevates unefaasides.
  2. Pooled mehed on oma peenisega rahul. Uuringus osales üle 25 000 mehe ja 55 protsenti neist ütlesid, et on oma peenisega rahul. 45 protsenti tahtsid suuremat, 0,2 protsenti väiksemat liiget.
  3. Peenisesuurus ja jalanumber pole omavahel seotud. Siiski on peenisesuurus seotud mehe pikkusega ja kaaluga – pikad ja peenikesed mehed omavad tavaliselt suuremat peenist.
  4. Peenises pole luid. Siiski on võimalik peenist murda.
  5. Me ei tea keskmise peenise suurust. Siiski viitavad erinevad uuringud, et keskmine peenis on 12,9-14,4 sentimeetrile pikkuses ja 11,9-12,1 sentimeetrit ümbermõõdus.
  6. Mõnel mehel on kaks peenist. See on väga harv anatoomiline eripära, mis kannab nime difallos. Ka on võimalik, et mõlemad peenised funktsioneerivad, kuid enamasti see nii pole.
  7. Naised on oma partneri peenisega rahul. Heteroseksuaalsete paaride hulgas korraldatud uuringud on näidanud, et naised on rahul oma partneri riista suurusega ja et üldiselt pole orgasmi saamise puhul peenise pikkusel suurt vahet.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles