Neitsi Maarjat kujutav skulptuur tõi kogemata välja inimeste rikutuse taseme

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Scanpix / Sõbranna

Skulptor Maria Scanu lootis, et tema loodud Neits Maarja skulptuur paneb inimesi mõtlema oma religiooni üle, kuid paraku tõi see välja hoopis rahva rikutuse taseme.

Juba legendaarseks muutunud kuju asub Santa Teresa Gallura linnas, Itaalias. Kuju peaks kujutama Jeesuse ema, Neitsi Maarjat, kuid autorile ilmselt plaanimatult näevad inimesed selles hoopis midagi muud.

Mida sina näed?

Minimalistlik kiviskulptuur asub treppide viimasel astmel ning kujutab endast teemant-kuju, mille sees on veel üks, väiksem teemantikuju. Tipus on ümmargune pall.

Redditis on kummaline, naise genitaale meenutav skulptuur juba teeninud mitu tuhat kommentaari ja 35 000 häält. Praeguseks on lõim suletud, ilmselt seetõttun, kuna tõi kaasa usuinimeste pahameele. Ka Twitteris kommenteerivad inimesed agaralt.

«Meestel on raskusi Neitsi Maarja näo leidmisega,» kommenteeris üks inimene. «Kus see kuju asub? Saadaksin selle pildi oma eksile, ta kindlasti ei leia seda üles,» viskas teine.

Paljud usuvad, et Scanu teadis täpselt, mida ta tegi, ning on välja toodud ka, et Neitsi Maarjat on ikoonidel alati kujutatud nõnda, et hea tahtmise korral võib sealt «jumaliku naiselikkuse» vaginaalse kujutise välja lugeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles