Teaduslik põhjendus, miks naised lähevad suhtesse emotsionaalselt vägivaldsete meestega

Marlene Neiland
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Mida enam nartsissistlike käitumishäirete kohta õpime, seda kergem on aru saada, miks seda tüüpi inimesed meid köidavad. Nad on pealtnäha sarmikad ja vastupandamatud, kuid sisimas toksilised ning omandihimulised inimesed. Eriti raske on loobuda siis, kui nad on sind juba sihikule võtnud.

Tõenäoliselt avastad alles paari kuu möödudes, et oled suhtes nartsissistiga. Suhte alguses käitub mees laitmatult ning sa ei tuvasta temas ühtki viga - nii panebki ta sind endasse kõrvuni armuma. Kui juba kord armunud oled, on väljapääsu raske leida ning sageli seda ei otsitagi, kirjutab YourTango. Alles siis, kui hakkad teadvustama, et kaaslasel on nartsissistlik isiksushäire ning tegelik ohver oled sina, saab midagi muutuda.

Ohver kaldub oma partnerit idealiseerima, mille üle nartsissist ainult rõõmu tunneb. Seevastu, nartsissist ise on emotsionaalselt vägivaldne, õel ning omab partneri üle suurt mõjuvõimu. Taoline suhe saab enamjaolt alguse armupommitamisest (ing. keeles love bombing). Esialgu üritab vaimselt ebastabiilne mees naist oma püünisesse meelitada, pildudes kauneid sõnu ning tehes talle imearmsaid kingitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles