Kas sina kakad õigesti? Oluline asi, mida teadma pead

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Hiljuti küsis Redditi foorumis üks naine küsimuse: miks mehed nii kaua vetsus istuvad? Vastuseid oli seinast seina, kuid paljud ütlesid, et nad lähevadki lihtsalt potile istuma ja ootama-vaatama, kas midagi juhtub. Tegelikult on see aga väga vale viis ning võib suisa tervisele kahjulikki olla.

TikTokis on konto, mis kannab täpset ja löövat nime – Butt Talks TV. Selles jagab 40aastase gastroenteroloogiakogemusega Susan Wong teadmisi, mida iga inimene oma seedekulglast teada võiks. «Päästan maailma ühe pepu kaupa,» on tema juhtmõte.

Üks levinumaid valearusaami, mis inimestel kakamise kohta on, on arvamine, et kakamiseks tuleb pressida. «Selle asemel peaksid sa potil lihtsalt istuma ja laskma sel välja libiseda,» õpetab medõde.

Niisiis: selle asemel, et tundide kaupa potil istuda, peaksid sa minema kakale siis, kui sa tunned pärakus survet, mis väljaheitest märku annab. Järgmine samm on lõõgastada oma päraku- ja vaagnapõhjalihased. Abiks võib olla ettekujutus, nagu sa puhuksid mullikesi. «See aitab sul väljaheidet välja lükata ilma surumata,» õpetab Wong. «Mõnikord pressimine ja pingutamine võib kakamise isegi raskemaks teha!»

@butttalkstv

Blowing bubbles can help relax your butt while you poop #constipation #poophelp #butttalks #butttalkstv #blowingbubbles #nursetiktok #nursetips #gi

♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Pea seda kõike siis meeles, kui järgmine kord hädal käid, ning vähendad hemorroidide ja teiste probleemide kerkimise riski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles