Talibanis hukati suurpere ema, kuna naine keeldus võitlejatele süüa tegemast

Marju Ränk
, Sõbranna tegevtoimetaja
Copy
Afganistani naine keedab teed. Pildil olev naine ei ole looga seotud.
Afganistani naine keedab teed. Pildil olev naine ei ole looga seotud. Foto: Rahmat Gul/AP Photo/Scanpix

Talibani võitlejad tulid korduvalt nelja lapse ema majja, nõudes, et ta neile süüa teeks. Kui naine ka viimasel korral keeldus, lõpetasid võitlejad ta eluküünla, teatas telekanal CNN.

Nelja lapse ema üks tütardest ütles, et Talibani võitleja tuli kolm korda nende juurde ja nõudis 15 võitleja toitmist. Naine püüdis neile selgitada, et tal puuduvad vahendid ja oskused käsku täita. 

Kui võitlejad tulid neljandat korda pere juurde ja said taas keelduva vastuse, lõid nad pereema põrandale ja hakkasid teda laste silme ees peksma. «Mu ema minestas ja nad peksid teda jätkuvalt oma AK-47-ga,» ütleb tütar, kes anus taliibe, et nad lõpetaksid ema peksmise. Kui võitlejad naise peksmise lõpetasid, viskasid nad granaadi kõrvalruumi ja põgenesid.

Taliban kehtestas oma territooriumil naistele karmid liikumispiirangud. Ilma meessoost sugulasteta ei tohi nad kodust lahkuda, vahendas The Wall Street Journal. Kohalikud elanikud avaldasid lisaks, et Talibani võitlejad kasutavad 12-aastaseid tüdrukuid seksiorjadeks.

Džihadistlike rühmituste ülemad nõuavad okupeeritud alade vanematelt vallaliste tüdrukute ja naiste nimekirju, et neid sunniviisiliselt oma sõduritega paari panna. Jõhkrate lükete ja tegude põhjuseks on Talibani katsed naasta karmi islami korra juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles