Ehtsad söed, sushi ja värvilised kokteilid: T1 pakub preilidele luksuslikke toiduelamusi

Naine
Copy
T1 restoranid
T1 restoranid Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Sõbranna toimetus käis kahel päeval T1 kaubanduskeskuse restorane külastamas. Olime minnes kolm parajat skeptikut, kes armastavad head toitu ja mõnusat äraolemist, aga kaubanduskeskustest seda seni otsida pole osanud. 

Esimesena ootas meid Sushi Burger Bar. Eemalt paistis, et tegu on väikese armsa kohvikuga, aga tegelikult avaneb sisse astujatele avar ja hubane restoranisaal ning imelise linnavaatega terrass. Enne maha istumist lubame juba tagasi tulla, et sõbrannadega kokteile nautida. 

Menüü on pandud kokku külastajate lemmikutest: sushid, mahlased burgerid, kodused limonaadid ja palju palju muud. Palusime endale serveerida restorani parimaid palu ja neid me ka saime. Gastronoomiline aplaus, me olime hetkega võlutud. Eriliselt toome välja selle restorani serveeringud, käsi südamel, need olid imetabased ja neid peab lihtsalt ise nägema. Avatud kööki on tore jälgida ja kes pole autoga, sellel soovitame küsida peremehe salaretsepti järgi tehtud sangriat! 

Järgmisena võtsime heatujuliselt kohad sisse Süsi Grill & Chill restoranis. See asub esimesel korrusel ja esimesena tuleb pähe, et sinna saadaks esmajoones nautima mehe, kes naisega poodides kaasas ei viitsi käia. Seal saab ta head toitu nautides suurepäraselt aega parajaks teha. Kõik liharoad valmivad Josperi söegrillil ja see, et nad kasutavad vaid parimat ja värskeimat toorainet, pole siinkohal sõnakõlks. Hästi paindlik ja läbimõeldud lisandite ja kastmete süsteem, et igaüks saaks enda jaoks kõige meelepärasema elamuse. Tõepoolest, nauding igas ampsus. 

Eraldi toome välja sealse lihaküpsetamise oskuse, tooraine tundmine ja käsitlemine on seal filigraanselt kõrgel tasemel. 

Teisel päeval liitub meiega särtsakas Aleksandria, kes teatab temperamentselt: kui on millegi üle viriseda, siis ta seda ka teeb. Triin ja Marju on veel eelmise päeva headest kogemustest naerusuised, aga ootusärevad. 

Alustame slaavi köögi hõrgutistest ehk restoran Pelm. Triinu valik läks sekundiga: kui on menüüs boeuf a la tartar, siis ta pikemalt ei mõtiskle. Kalamehe tütar Aleksandria pani kokad proovile ja tellis grillitud lõhet. Marju otsustas restorani hitt-roogade, pelmeenide, kasuks. Perfektne sooritus köögi poolt. Mida meile veel pakuti, vaadake juba ise. 

Selles restoranis me omavahel eriti ei rääkinud, kuulasime hoopis andunult millise kire ja armastusega peakokk Konstantin enda menüüd, kööki ja toiduvalikuid tutvustas. Menüü sisaldab peale pelmeenide slaavi ja usbeki kodutoitude parimaid palu ning ka siin küpsetatakse kõik grillikuuma vajav tooraine ehtsatel sütel. 

Neljandana seadsime sammud Tokumarusse. Jaapani kööki teame peamiselt sushi järgi, seetõttu otsustasime juba enne minekut, et püüame seal midagi hoopis muud maitsta. 

Juba jaapanipärane lakooniline sisekujundus häälestab meid ümber. Sirged ja kaarjad vormid, lihtne mugav mööbel ja kõige lahedam lagi, mida tasub vaadata nii restoranist seest kui mõned sammud eemalt. 

Menüü on sümpaatselt lühike, aga täis põnevaid maitseid ja uudseid kombinatsioone. Meie lemmiksnäkiks said koheselt edamame oad ja gyozad, jaapani pelmeenid. Rameni puljong on vürtsikas, rammus ja eksootiline, kõik maitsed on paigas ja köök teab täpselt, mida teeb. Tokumarusse läheks sõbrannaga lõunale, aga tasuks meelde jätta, et siis ei tasu mitut erinevat rooga tellida, portsjonid on tõeliselt suured ja nende nautimiseks tasub aega varuda. 

Kokkuvõtteks: me oleme võlutud! Juba oleme neid toidukohti oma sõpradele-tuttavatele soovitanud, kõik need on omanäoliselt erinevad, aga tõeliselt head. Meie eelnev kergelt üleolev suhtumine kaubanduskeskuse toidukohtadesse on nagu käega pühitud! Tegelikult on see nii mugav: parkimise pärast pole vaja muretseda, vaated on kindlasti ühed linna kauneimad ning toiduelamused fantastilised. Saime igal pool tõeliselt head teenindust, luksuslikke maitseid, sõbralikku vastuvõttu ja mõnusat äraolemist. 

Kuigi Sõbranna toimetus käis T1 restoranidel külas kaubanduskeskuse kutsel, on emotsioon ja vaimustus siiras!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles