TÖÖTUS TEGI TEMAST SUPERSTAARI ⟩ Khaby Lame: TikToki sarkastiline sensatsioon

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Khaby Lame, Senegalist pärit ja Itaalias üles kasvanud 21-aastane mees alustas oma videoklippide üleslaadimist 2020. aasta märtsis. Aasta hiljem oli tal 100 miljonit jälgijat, mis teevad mehest TikTokis populaarasuselt teisel kohal oleva inimese. 

Märtsis 2020 kaotas Leim pandeemia tõttu oma senise töö tehases ja hoolimata sellest, et isa ärgitas teda uut tööd otsima, meeldis Khabyle rohkem internetis surfata ja proovida ka ise videosid filmida. 

Tema lemmikuteks olid klikipüüdjatest eluhäkkidega videod, kus õpetatakse tegema justkui elu lihtsustavaid asju, aga nende tõsiseltvõetavuses ja funktsionaalsuses on suuri kahtlusi. Mõned neist on nii absurdsed, et hämmastavad vaatajaidki. Sellise sisu naeruvääristamiseks alustaski Lame oma klippide salvestamist. Tema videode üheks eripäraks on see, et ta ei lausu kunagi sõnakestki. Ta kogus oma irooniliste ja humoorikate postitustega miljoneid mõttekaaslaseid ning tema videod muutusid ülipopulaarseteks. Tihtipeale on Khaby videod kordades populaarsemad, kui originaalid. 

Ühes videos, mis on kogunud 64 miljonit vaatamist, pakub eluhäkker väidetavalt parimat viisi piimapaki avamiseks: piimapakile lõigatakse keeruka skeemi järgi ava. Lõpuks selgus, et see nipp isegi ei toiminud korralikult: piima klaasi valades voolas suurem osa vedelikust lauale. Vastuseks demonstreerib Lame kõigile tuttavat meetodit - tõmmake üks nurk eemale ja lõigake kääridega maha. Ja saabki hõlpsasti piima klaasi valada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles