President Kersti Kaljulaid sai taas ristiemaks

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

President Kersti Kaljulaid annab ühismeedia kontol teada, et on tänasest taas ristiema. Ristilapseks, kes Soomes Rauma laevatehases veeskati, on Läänemere kõige keskkonnasõbralikum laev MyStar. 

Presidendi Facebooki konto annab tänastest päevasündmustest teada järgmiselt:
 

Tänasest olen taaskord ristiema – seekord siis Tallinki uue laeva MyStar ristiema, mille ristimine ja veeskamine täna Soomes Rauma laevatehases toimus. Tallinki tähtsust nii tööandjana kui töölkäimise võimaldajana on võimatu ülehinnata, niisamuti nagu selle ettevõtte suurust kui mõju meie majandusele tervikuna.

Aga põhjus, miks nõustusin selle uue laeva ristiemaks hakkama, oli tegelikult hoopis muus – MyStar on seadnud ambitsioonika eesmärgi olla kõige keskkonnasõbralikum laev Läänemerel.

Ja me teame, et kui me kliimakatastroofiga võitluses järgmisel paaril aastakümnel edu ei saavuta, võib juba olla lootusetult hilja. On täiesti võimalik, et Golfi hoovus, mis meid siin Põhja-Euroopas ilusti soojendanud on, lõpetab siis sellisel kujul me kütmise ning Soome laht polegi enam laevatatav. Eks neid erinevaid stsenaariume kliimakatastroofi järjest pintseldama jäädagi, aga sellest olulisem on, et iga inimene, iga ettevõte, iga riik mõtleks – ja ka tegutseks – selle nimel, et kliimasoojenemist pidurdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles