Võõras naine maksis sportlase taksoarve, kes tänu sellele jõudis võistlusele ja võitis olümpiakulla

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Tõkkejooksu olümpiavõitja Hansle Parchment
Tõkkejooksu olümpiavõitja Hansle Parchment Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/ Scanpix

Jamaica tõkkejooksja Hansle Parchment leidis üles naise, kes tasus tema taksoarve olümpiastaadionile. Tänu sellele jõudis sportlane kohale õigel ajal ning võitis olümpiakulla.

Parchment rääkis sotsiaalmeediasse postitatud videos loo, kus tänas Tiana-nimelist naist. «Sa aitasid mul sel päeval finaali jõuda,» ütles ta naisele, enne kui nad foto jaoks poseerisid.

Parchment kartis, et jääb 110 meetri tõkkejooksu finaalist kõrvale, kuna sattus valele olümpiastaadionile. Kõik Tokyo 2020 ametlikud autod olid broneeritud ja bussiga tagasi olümpiakülla ning seejärel teisele staadionile sõitmine oleks võtnud liiga kaua aega, et õigel ajal kohale jõuda. 

«Kui ma oleksin seda teinud, ei oleks ma jõudnud isegi soojendada. Pidin leidma teise tee. Üritasin saada üht sportlasi sõidutavat autot, kuid sealsed reeglid olid väga ranged, oleksin pidanud sõidu eelnevalt broneerima.»

Siis nägi ta Tianat. «Ma nägin üht vabatahtlikku ja pidin abi paluma. Ta poleks tohtinud seda teha, aga ta andis mulle raha, et saaksin takso võtta. Nii suutsin õigel ajal soojendusele jõuda ja mul oli piisavalt aega võistlusele keskendumiseks.» 

Parchment tänas Tianat, näitas kuldmedalit, kinkis talle Jamaica olümpiasärgi ja maksis laenatud raha tagasi.

Tiana suurim auhind on aga alles ees: The Guardian teatas, et Jamaica turismiminister kavatseb teda võõrustada Kariibi mere saarel. «Ükskõik, kus maailma otsas ta ka elab, tahame näidata oma tänu ja külalislahkust,» ütles Jamaica turismiminister Edmund Bartlett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles