Tantraguru Margus Sarmet: 5 nippi algajale, kuidas tantraga algust teha

Marju Ränk
, Sõbranna tegevtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Tantra on iidne vaimne süsteem, mis käsitleb inimese keha, vaimu ja meelt terviklikult, sealjuures võimaldades kasutada kõiki olemasolevad ressursse (sh hea söök, korralik puhkus, hea seks jne) isiklikuks arenguks ja vaimseks kasvamiseks.

Esimesed sammud tantrani, ehk iseendani jõudmiseks:

1. Lase lahti elu jooksul kujunenud ja vanematelt ning kultuuriruumilt õpitud dogmadest

Hakka märkama, miks sa midagi teed või arvad. Kust ja kellelt pärineb sinu reaktsioon, hinnang ning mis seda tingib? Märka iseenda tundeid, mõtteid ja tegevust. Märka, kas sa piirad või saboteerid kuidagi iseennast ja miks sa seda teed.

2. Kuula oma keha

Sellel asemel, et intellektuaalselt teada, mida sa peksid sööma, millal magama minema või kuidas seksima või sportima, kuula, mida su keha räägib. Sinu keha ei valeta iialgi. Anna talle võimalus ennast väljendada. Märka keha reaktsioone ja seda mida ta soovib või ei soovi. Ära püüa kõike mõistuslikult selgitada.

3. Julge kogeda 

Koge, kuidas on alasti ujuda rabajärves (ilma pigistavate naftast tehtud ujumisriieteta) või kuidas on lubada omale nädalane taimetoidu või lausa toortoidu dieet. Kuidas on seksida valges toas ja teki peal ning avatud aknaga. Kuidas on riietuda selliselt, nagu sul on mugav ja hea. Kuidas on kaine peaga tantsida…kuula oma keha.

4. Tunneta, et oled midagi enamat

Tunneta, kas ehk oled sinagi veidi rohkemat kui vaid nimi, amet, perekondlik staatus, pangakonto ja kodulaenu teenindaja. Sa ei ole sinu füüsiline keha, sul on füüsiline keha. Luba endal tunda, et oled looja ja lood ise enda reaalsust, olevikku ja tulevikku. Usu sellesse, et sina ise otsustad, kuidas sul üks või teine ettevõtmine õnnestub ja et juhuseid ei ole. Me ise loome oma maailma, päev päeva järel ja nii kogu aeg.

5. Tee endale selgeks tantra algtõed ja otsi endale õpetaja 

Võibolla leiad oma esimese õpetaja tantras nii, et loed mõnda tantrat tutvustavat raamatut või vaatad Youtube'ist videosid. See ei tähenda läänelikku kamasutra raamatut ohtrate seksipooside piltidega, vaid midagi filosoofilist, mis inspireerib ja paneb mõtlema. Või leia endale tantrakursus, kus tutvustatakse tantra algtõdesid. Ära kiirusta kogema kõike, mida nimetatakse tantraks enne kui sa ei saa aru algupärasest, tantra filosoofiast.

Kui vajad toetavat kogukonda ja tõhusaid õpetusi iseendani jõudmiseks, õppida tundma tantra algtõdesid või katsetama tantristlikke tehnikaid, siis tule Eesti Tantrafestivalile, mis toimub 19-22. august Liipa talus. Vaata täpsemalt www.tantrafest.ee ja Facebookis: Learn2Be

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles