8-aastane poiss müüs oma kalleima vara, et vähihaiget sõpra aidata

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Kaks Missourist pärit last tuletavad meelde, et tõeline sõprus on tõepoolest hindamatu. Kaheksa-aastane poiss müüs oma põrsa, et vähihaige sõbra raviks raha koguda.

Jesse ja Claire'i sõprussidemeid raputas hiljuti südantlõhestav uudis. 2020. aasta kevadel, kui Claire oli vaid kuueaastane, tundus, et midagi on lahti. Tema isa märkas, et tüdruk on natuke kohmakam kui tavaliselt ja parem näopool hakkas vajuma. St. Louisi lastehaiglas tehti põhjalikud uuringud ja Claire'i ajutüvest leiti kasvaja. 

«See hakkab lapse lihaste liikumist ja närvisüsteemi aeglaselt halvendama, kuid mõistus püsib täiesti korras,» rääkis tüdruku ema Rachel Record. «Kuigi tal on raske rääkida, teab ta täpselt, mida ta öelda tahab. Raske on seda lihtsalt välja öelda.»

Nüüd on Claire seotud ravimiuuringutega, mis on andnud paljutõotavaid tulemusi: kasvaja on muutunud väiksemaks. Kuid ravi, arstivisiite ja ravimeid on endiselt vaja ja seetõttu tahtis Claire'i sõber Jesse aidata. Poiss otsustas heategevuslikul oksjonil maha müüa oma kalleima vara, sea, keda oli üle aasta kasvatanud. 

Talulaadal, kus siga oksjonile pandi, läks laste sõpruse lugu kõigile väga hinge. Sea müügihinnaks kujunes 16 000 dollarit (umbes 13 500 eurot). «Aitamine oli omamoodi õnnistus,» ütles sea ostnud Kathy Ruwwe. 

Värske seaomanik otsustas aga veelgi aidata ja orikas pandi uuesti oksjonile. Tema eest saadi veel umbes 2300 eurot, mille Kathy andis Claire'i aitamiseks Jessele. Seega kogus Jesse sõbranna ja tema pere aitamiseks kokku ligi 16 000 eurot, vahendab mtvuutiset.

«Sõbrad on sõbrad ja nad peavad olema sõbrad kogu elu. Kui teie sõbrad vajavad abi, siis teete seda: te aitate ju neid ka,» ütles Jesse ema Shauna Starr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles