Millal on masturbeerimine meestele ohtlik?

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Masturbeerimine on isiklike naudingute allikas ja väga tervislik viis oma seksuaalsusega kontaktis olemiseks. Aga ka siin on vaja kuldset keskteed, et mitte liiale minna. 

Uroloogide sõnul on mõõdukas eneserahuldamine hea meetod stressi leevendamiseks. Keha jaoks on oluline töötada ja funktsioneerida. Testosterooni pursked peaksid olema regulaarsed, mehe keha jaoks on oluline, et eesnääre ei oleks üle koormatud. 

Kõlab naeruväärselt, kuid tänapäevases linnastunud elurütmis «töö-kodu-töö» tõttu on vallalistel inimestel keeruline leida aega seksuaalvahekorra jaoks. Masturbatsioon tekitab üksildastele inimestele sel juhul pigem kahju, moodustades teatud tingimuslikke reflekse. See tähendab, et kui inimene ise endaga tegeleb, kasutab ta teatud kindlaid mooduseid: täiskasvanutele mõeldud videod, lemmikud seksimänguasjad, täpselt sobitatud surve ja rütm. Mees kontrollib protsessi ise, tema aju tajub ja mäletab olukorda ja atribuute, millest keha naudingu saab, vahendab wday

Ja tulevikus vajab ta seksuaalse vabastamise saamiseks ja orgasmi kogemiseks just sellist olukorda. Pikka aega masturbeerivad inimesed ütlevad, et kui jätate sellest süsteemist välja kasvõi ühe komponendi, pole rõõmu aste sama. Päris partneriga seksides naudib mees vähem ja võivad tekkida erektsioonihäired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles