Koit usub, et kui ta eeskuju näitab, hakkavad teisedki toidukohad enda eest julgemalt seisma. «Aga ma siis teengi ise selle esimese näidispoomise ära. Karta pole midagi. Rohkem kahju meie sektorile enam teha ei saa, niikuinii on kõik nässus. Me oleme pikad kinniolemised üle elanud, hullemaks minna pole võimalik. Ütlengi otse välja, et ükski s***apea pole meile sööma oodatud. Ebaviisakate inimeste jaoks ei hakka me ka tühjas restoranis lauda leidma.»
«Ma loodan, et kui esimene samm on tehtud, hargneb siit välja midagi suuremat. Ma väga tahan, et julgeid tuleks juurde, kes ütlevad samamoodi välja, et peedistamine ei ole okei. Kui juba mitmeid auhindu võitnud peakokaga restoran kliendi meelest oma tööga hakkama ei saa, siis ongi mõistlik, kui need kritiseerijad edaspidi ise kodus endale meelepärast ja sobilikku praevad.»
Aro rõhutab mitmel korral, et kindlasti pole see algatus otseselt ja ainult ülalnimetatud blogipaari vastu suunatud. «Ma ei teadnudki neid inimesi varem. Aga kuna nad on avaliku elu tegelased ja just nende postitus oli see, mis mu taluvuspiiri ületas, siis arvestagu, et nende seisukohtadega ei pruugita nõus olla.»
«Kõik toitlustusettevõtjad on mentaalselt juba valmis, et pooleteise kuu pärast oleme ilmselt jälle lukus. Me rabeleme praegu nii palju kui võimalik, et lappida varem tekkinud auke ja ennetada tulevasi. Ja miks, pagan, me peame veel ennast õigustama, kui me ei taha teha tasuta tööd ja maksvaid kliente ukse taha jätta.»
Kogenud kokk räägib, säde silmanurgas, kuidas toiduinimesed omavahel mõrkja alatooniga siseringi nalju teevad ning mõistatavad kuust kuusse, mismoodi ellu jääda. «Ja samal ajal on toidusektor uksematiks saanud, millel on hästi hea jalgu pühkida. Igaüks teab, kuidas peakokk peaks oma tööd tegema või leiab, et oleks pädevam köögi tööd juhtima. See ülekohus on vindi üle keeranud.»