Postimehes kirjutati 4. augustil 1921: «Aktsiaselts Aeronaut on asutatud käesoleva aasta kevadel Tallinnas 10-miljonilise põhikapitaliga. AS eestvõtja ja praegune direktor on tuntud suurkaupmees Robert Holst. Seltsi ülesandeks on luua kiiret õhuühendust kahe naaberriigi Eesti ja Läti vahel. Peale posti võetakse ka kuni 4 reisijat korraga peale. Et meil Stokholmiga juba õhuposti vahetus sisse on seatud, siis on loomulik, et siit ühendust edasi lääne poole tuleb pidada.»

Eesti esimene tsiviillennufirma Aeronaut asutati 22. märtsil 1921 Robert Holsti ja Jakob Tillo eestvedamisel. Nagu kirjutatakse raamatus «Aeg, mehed, lennukid», oli Aeronaut tegelikult Saksa ja Taani firmade käepikendus.

Aeronaudi juhatuse esimeheks sai ärimees Robert Holst, kes tegutses kaubandus- ja metsatööstusettevõtte Silva arendamisel. Jakob Tillo seevastu oli üks Eesti lennunduspioneere: meie esimese lennukooli esimeseks ülemaks. Platse oma tegevuse arendamiseks rentis Aeronaut Eesti lennuväelt Lasnamäe lennuväljal ja vesilennukite tarvis lennusadamas.

Kommentaarid
Copy