NÄDALAVAHETUS EESTIS ⟩ Söö, tantsi ja plaksuta ennast hingetuks või mine müstilisse valgusmetsa!

Naine
Copy
Tõrva tulede öö
Tõrva tulede öö Foto: Ragnar Vutt/Visitestonia

Sel nädalavahetusel on paljudele teemaks, kuidas pääseda üle mere. Kui järjekord ka liiga pikaks osutub, pole hullu, mandril on nii punk- kui funkfestival, sekka joogat ja avatud talusid. Lisaks tuletame meelde, et tegelikult aitab meil kõigil jätkuvalt restoranis käia, end ägedal peol hingetuks tantsida ja kontserdil väsinuks plaksutada üksainus asi – vaktsineerimine. Palun uuri lisa vaktsineeri.ee ning pane aeg kirja. Ainult siis on nädalavahetuseks ka muid soovitusi anda kui «püsi kodus». Kui matkad, ära unusta metsade tuleohtlikkust!

Saaremaa ooperipäevad on muutunud tõeliselt eksklusiivseks festivaliks, tippartiste ja suurepärast muusikat saab kuulata Kuressaare ajaloolises lossihoovis, kuhu on püstitatud 2000 istekohaga ooperimaja. Sel aastal on kavas Puccini «Madama Butterfly» ja Ain Angeri juubeligala. Hiidlastel on samal ajal Sõru merepäevad rikkaliku kultuuri- ja lasteprogrammiga.

Saaremaa Ooperipäevad
Saaremaa Ooperipäevad Foto: Lembit Michelson

Üle Eesti toimub avatud talude päev. Mine vaatama põnevaid loomi ja taimi, põllumajandustehnikat, maitse päris talutoitu, osale ekskursioonidel ja töötubades. Lisaks saad vabas õhus hästi aega veeta Viljandis folgil ning Haapsalus joogafestivalil. Balti- ja Põhjamaade ühes suurema folgifestivali teemaks on sel aastal «Kokkumäng» – rõõm koos musitseerimisest ja koosolemisest on seda suurem, et eelmine aasta jäi vahele. Joogafestival ootab nii algajaid kui ka edasijõudnuid proovima erinevaid stiile, kohal on parimad joogaõpetajad Eestist ja välismaalt ning avatud temaatiline turg. Haapsalus saad nautida ka ajaproovile vastu pidanud muusikat suurepärases esituses vanamuusika festivalil.

Avatud talude päev Põllumajandusmuuseumis
Avatud talude päev Põllumajandusmuuseumis Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

Rakveres ja Tartus riimuvad vastavalt funk ja punk. Funkfest toimub aga lausa esimest korda ning Vallimäe nõlvadel saab kuulada Eesti kõige funkimat muusikat mitmelt bändilt. Lõuna-Eesti pealinnas Raadi mõisa pargis toimuval punkroki festivalil saab ülevaate Eesti punkbändide paremikust ning kuulata ka välisesinejaid. Kaugemal Lõuna-Eestis raputavad vaikelu Tõrvas tulepäevad ja Kanepis kanepifestival. Tõrva tulefestivali kulminatsiooniks on 24. juuli õhtul toimuv tulede öö, kus Tõrva kesklinnas ümber Veskijärve lookleval valguskunsti- ja muusikarajal saab näha ainulaadseid valgusinstallatsioone. Lisaks esinevad muusikud. Ka kanepifestvali alale kerkib müstiline valgusmets ja saab näha uhket valgusshow’d.

Keset Eestit Türile perefestivalile on oodatud kõik lastega pered: kohal on Eesti tuntumad klounid PIIP ja TUUT, Lotte ja Klaus, lisaks toimub Reigo Ahvena trummitöötuba ja teadusteater «Teeme keemiat», esinevad PLUUTO ja Silver Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles