Suve stiilieeskujud. Kust saada parimaid stiilinippe? Ei, mitte poest ega moelavalt. Spikerda fashionista’de pealt!

Sel aastal on suvi olnud kohati nii palav, et parema meelega ei paneks üldse mitte midagi selga. Kuid päris paljalt ringi patseerides ei tunne end ka kõige mugavamalt. Aga mida siis kanda? Väärt ideid jagavad kuumad, originaalsed ning iga kell põneva välimusega pilke püüdvad fashionista’d. Eesti sotsiaalmeedia avarused on hästi riietuda oskavate kaunitaride poolest äärmiselt rikkad. Nädal valis neist välja kuus kullaprooviga eeskuju, kel tõesti kõigil stilistikas must vöö. Siin on nende lemmikasjad suveks. Võta snitti ja sära!

Lugu ilmus Postimehes 2021. Fashionistad loos on moe-eeskujude esireas tänagi ning nende moesoovitused kasulikud ka sel suvel.

Anita Sibul 
sisulooja ja koolitaja
Minu suur suvelemmik on naturaalses toonis kerge kübar – parim moeleid, mis muudab riietuse hetkega glamuurseks, paneb kiisusammul kõndima ja tundma end kui tõeline Pariisi suvitaja. Kübara naturaalne toon lubab sel kergelt sobituda iga riietusega ja paneb ilmselt nii mõnegi kõrvaltvaataja tundma, nagu oleksid tänase komplekti kokkupanekuks ühe minuti asemel vähemalt tunnikese kulutanud. Samuti on kübar justkui osa tavapärasest vananemisvastasest harjumusest, sest varjab näo ja õlad otseste päikesekiirte eest – ikka selleks, et saaksime oma kaunist elu kauem nautida!
Anita Sibul  sisulooja ja koolitaja Minu suur suvelemmik on naturaalses toonis kerge kübar – parim moeleid, mis muudab riietuse hetkega glamuurseks, paneb kiisusammul kõndima ja tundma end kui tõeline Pariisi suvitaja. Kübara naturaalne toon lubab sel kergelt sobituda iga riietusega ja paneb ilmselt nii mõnegi kõrvaltvaataja tundma, nagu oleksid tänase komplekti kokkupanekuks ühe minuti asemel vähemalt tunnikese kulutanud. Samuti on kübar justkui osa tavapärasest vananemisvastasest harjumusest, sest varjab näo ja õlad otseste päikesekiirte eest – ikka selleks, et saaksime oma kaunist elu kauem nautida! Foto: Erakogu
Meisi Volt 
fotograaf, moeajakirjanik ja saatejuht
Lemmikuid moeasju on mul igal hooajal palju! Suvel on minu saatjateks värvirohked bikiinid, soe kapuutsiga dressipluus, aga kõige tähtsam asi on loomulikult üks lendlev ja naiselik kleit. Selle suve üks lemmikuid on Cellbesi kollane kleit, mis on osaliselt valmistatud plastpudelitest, seega taaskasutatud materjalist iludus.
Kleitidest ei saa mul suvel kunagi küllalt, minu selga on tervitatud nii siidised slip’id, lilleõitega ehitud wrap’id kui ka kõikvõimalikud pikad suvised kleidid, mis mõjuvad pisut pidulikult. Suvel on ometi iga päev eestlase jaoks pidupäev! Päikesepaistest pole siin kunagi küllalt ning kleidiga on seda ideaalne tähistada. Eriti teevad mu meele rõõmsaks värvid, mis muudavad ka teistel tuju heaks ning mõjuvad tänavapildis värskelt ja mänguliselt. Kleiti saab kanda tenniste, kontsakingade ja mugavate sandaalidega, lase vaid fantaasia valla. Mida üllatavam kooslus, seda parem, mood on ju mängimiseks!
Meisi Volt  fotograaf, moeajakirjanik ja saatejuht Lemmikuid moeasju on mul igal hooajal palju! Suvel on minu saatjateks värvirohked bikiinid, soe kapuutsiga dressipluus, aga kõige tähtsam asi on loomulikult üks lendlev ja naiselik kleit. Selle suve üks lemmikuid on Cellbesi kollane kleit, mis on osaliselt valmistatud plastpudelitest, seega taaskasutatud materjalist iludus. Kleitidest ei saa mul suvel kunagi küllalt, minu selga on tervitatud nii siidised slip’id, lilleõitega ehitud wrap’id kui ka kõikvõimalikud pikad suvised kleidid, mis mõjuvad pisut pidulikult. Suvel on ometi iga päev eestlase jaoks pidupäev! Päikesepaistest pole siin kunagi küllalt ning kleidiga on seda ideaalne tähistada. Eriti teevad mu meele rõõmsaks värvid, mis muudavad ka teistel tuju heaks ning mõjuvad tänavapildis värskelt ja mänguliselt. Kleiti saab kanda tenniste, kontsakingade ja mugavate sandaalidega, lase vaid fantaasia valla. Mida üllatavam kooslus, seda parem, mood on ju mängimiseks! Foto: Meisi Volt
Meisi Volt FOTO:
Meisi Volt FOTO: Foto: Meisi Volt
Katri Palm 
bikiini- ja elustiili brändi KISS ’N’ THRILL looja
Selle suve lemmikud on kindlasti co-ords, ehk siis ühest komplektist pluus ja püksid, jakk või seelik – neid kombinatsioone on palju. Tihtipeale ikka ei sobi riideesemed omavahel kokku ning kulutad palju aega kodus peegli ees, et leida see õige topp nendele pükstele jne. Siis ongi hea, kui kapis leidub üks komplekt, mille viskad selga ja juba ongi ideaalne.
Katri Palm  bikiini- ja elustiili brändi KISS ’N’ THRILL looja Selle suve lemmikud on kindlasti co-ords, ehk siis ühest komplektist pluus ja püksid, jakk või seelik – neid kombinatsioone on palju. Tihtipeale ikka ei sobi riideesemed omavahel kokku ning kulutad palju aega kodus peegli ees, et leida see õige topp nendele pükstele jne. Siis ongi hea, kui kapis leidub üks komplekt, mille viskad selga ja juba ongi ideaalne. Foto: Juhani Särglep
Katrikats ehk Katri Palm FOTO:
Katrikats ehk Katri Palm FOTO: Foto: Juhani Särglep
Merit Boeijkens 
stilist ja romantikadisainer
Minu suvine lemmikriideese on jumpsuit ehk maakeeli pükstükk. Mulle meeldib riietuses kokteil vastandlikest komponentidest, nagu sport ja romantika ning glamuur ja casual. Kellele siis ei meeldiks kanda rõivast, milles tunned end mugavalt ja mis pealekauba ei kortsu? Ja mis seal salata, kui valida nii silmatorkav riideese nagu apelsinikarva pükstükk Kristina Viirpalu loomingust, siis teadmine, et tegu on ainueksemplariga, on tõeline privileeg.
Merit Boeijkens  stilist ja romantikadisainer Minu suvine lemmikriideese on jumpsuit ehk maakeeli pükstükk. Mulle meeldib riietuses kokteil vastandlikest komponentidest, nagu sport ja romantika ning glamuur ja casual. Kellele siis ei meeldiks kanda rõivast, milles tunned end mugavalt ja mis pealekauba ei kortsu? Ja mis seal salata, kui valida nii silmatorkav riideese nagu apelsinikarva pükstükk Kristina Viirpalu loomingust, siis teadmine, et tegu on ainueksemplariga, on tõeline privileeg. Foto: Erakogu
Terje Telling 
disainihuviline, osta.ee ja kv.ee sisujuht, personaaltreener ja spordiklubi P28 omanik
Mul on suve lemmikasju mitu: üks kvaliteetne trikoo, kaabu, päikeseprillid ja lemmikkleit. Kuna oleme pikalt olnud reisimisepõuas, siis ei jõua kuidagi ära oodata, et oma klassikaline must trikoo selga tõmmata ja soojades lainetes hullata. Minust selles elus talisuplejat ei saa!
Peakattest ei saa üle ega ümber, on see ju igati praktiline aksessuaar, mis kaitseb juukseid ja palavate ilmadega ülekuumenemise eest. Aksessuaaride juures veel korraks peatudes: kaitse ka silmi päikeseprillidega, olgu need siis klassikalised mustad või kollaste klaasidega 70ndatest inspiratsiooni saanud oversize-iludused.
Kõige krooniks on suvel ajatu kleit, kus tasub tähelepanu pöörata materjalile: lina või siid on palavate ilmadega väga hea, naturaalne ja nahasõbralik valik.
Moehitt, mida kavatsen kindlasti selleks suveks hankida, on mustad lühikesed ratturipüksid. Sobivad kandmiseks nii spordirajal T-särgi või pusaga kui ka oversize-pintsakuga.
Terje Telling  disainihuviline, osta.ee ja kv.ee sisujuht, personaaltreener ja spordiklubi P28 omanik Mul on suve lemmikasju mitu: üks kvaliteetne trikoo, kaabu, päikeseprillid ja lemmikkleit. Kuna oleme pikalt olnud reisimisepõuas, siis ei jõua kuidagi ära oodata, et oma klassikaline must trikoo selga tõmmata ja soojades lainetes hullata. Minust selles elus talisuplejat ei saa! Peakattest ei saa üle ega ümber, on see ju igati praktiline aksessuaar, mis kaitseb juukseid ja palavate ilmadega ülekuumenemise eest. Aksessuaaride juures veel korraks peatudes: kaitse ka silmi päikeseprillidega, olgu need siis klassikalised mustad või kollaste klaasidega 70ndatest inspiratsiooni saanud oversize-iludused. Kõige krooniks on suvel ajatu kleit, kus tasub tähelepanu pöörata materjalile: lina või siid on palavate ilmadega väga hea, naturaalne ja nahasõbralik valik. Moehitt, mida kavatsen kindlasti selleks suveks hankida, on mustad lühikesed ratturipüksid. Sobivad kandmiseks nii spordirajal T-särgi või pusaga kui ka oversize-pintsakuga. Foto: Erakogu
Terje Telling FOTO:
Terje Telling FOTO: Foto: Erakogu
Svetlana Agureeva
stilist
Stilistina mulle väga meeldib eksperimenteerida. Mul on suur garderoob ja alati raske üht asja välja tuua. Kuid sel suvel valisin Jaapani kimono. Unistasin pikka aega sellest ja suve alguses oli emal aega see mulle valmis teha. Kimono sündis koostöös, mõtlesime kaua tikandit, valisime niitide värve. Kimono tuli kahepoolne.
Ma arvan, et see ekstravagantne rõivaese on alati aktuaalne ja aitab säilitada individuaalsust, mis on minu jaoks kõige tähtsam asi üldse! Kimonot saab kanda kõigega: teksadega, lühikeste pükstega, pikkade pükstega ja kleitidega. Selles on põnevalt boheemlaslikku ja eksootilist hõngu.
Svetlana Agureeva stilist Stilistina mulle väga meeldib eksperimenteerida. Mul on suur garderoob ja alati raske üht asja välja tuua. Kuid sel suvel valisin Jaapani kimono. Unistasin pikka aega sellest ja suve alguses oli emal aega see mulle valmis teha. Kimono sündis koostöös, mõtlesime kaua tikandit, valisime niitide värve. Kimono tuli kahepoolne. Ma arvan, et see ekstravagantne rõivaese on alati aktuaalne ja aitab säilitada individuaalsust, mis on minu jaoks kõige tähtsam asi üldse! Kimonot saab kanda kõigega: teksadega, lühikeste pükstega, pikkade pükstega ja kleitidega. Selles on põnevalt boheemlaslikku ja eksootilist hõngu. Foto: Erakogu
Svetlana Agureeva FOTO:
Svetlana Agureeva FOTO: Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy