KAS KÄTTEMAKS? Blogija Marimell kritiseerib restorani, mis talle soodustust ei teinud

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
MEELIS TOMSON JA MARI-LEEN ALBERS
MEELIS TOMSON JA MARI-LEEN ALBERS Foto: Sander Ilvest / Postimees

Restorani Lucca omanik Gerli Rosenfeld-Aavik tegi oma Facebooki kontole postituse, kus avaldas nördimust tuntud blogijatepaari käitumise üle. Marimelli blogi pidajad küsisid oma blogi sünnipäeva tähistamiseks 50-protsendilist soodustust või luba tulla restorani oma jookidega.

Marimellid ehk Mari-Leen Albers ja Meelis Tomson mainivad oma blogipostituses, et nad ei soovinud maksta oma 25 inimesega peo eest tuhandet eurot, aga soovisid siiski minna Lucca restorani tähistama, sest neile sobis selle asukoht. Vastutasuks lubati pidu kajastada oma Instagrami story'des. 

Restoranipidaja ei pidanud sellist tehingut enda jaoks sobivaks ja loobus seetõttu koostööst. Ühtlasi oli samaks õhtuks restorani terrassile planeeritud kontsert ja Marimellidele pakuti istumiskohti majas sees, kuid see variant neile ei sobinud.

See on reaalselt see koht, et siis sa pole pädev kööki vedama, kui sa ei ole suutnud oma kööki tööle panna. Ma peaks nädal aega seal vägesid juhatama ja nad suudaksid ka 100 inimest korraga ära teenindada, ilma et jäätisepalli peaks 45 minutit ootama. Ma töötasin Austraalias köögis, kus iga õhtu tuli teenindada 100+ inimest.
– Mari-Leen Albers

Peale ebaõnnestunud soodustuse kauplemist avaldasid Marimellid kriitilise blogipostituse, kus kirjutasid, et Lucca juht on oskamatu ning restorani köök ei saa oma tööga hakkama.

Rosenfeld-Aaviku Facebooki postituse all on palju kommentaare, millest enamik toetavad auhindu võitnud Lucca restorani.

Blogipostitus, millest Rosenfeld-Aavik räägib, asub SIIN. Seal jagatakse muu hulgas näpunäiteid, kuidas Luccas kord majja saada ning kuidas blogijad lapsed limusiiniga sööma sõidutasid. 

Peale puhkenud skandaali on Marimellid teinud uue postituse vastulausega, et Lucca küsis koostööd esimesena. Gerli Rosenfeld-Aavik kinnitas seda, kuid see jutuajamine oli aasta tagasi ning siis pakkusid nad koostööna, et sööma tuleks Albersi pere, mitte ei võõrustaks nad suurt seltskonda peolisi. 

Kommenteerib Lucca omanik Gerly Rosenfeld-Aavik:
«Tõepoolest, Mari-Leen pöördus minu poole mõttega teha koostööd tema ürituse raames. Kuupäev oli tal kindlalt paigas ning kattus meie hoovikontserti kuupäevaga. Algselt pakkusin Mari-Leenule, et nende peo saaks teha siseruumis, see neile ei sobinud. Siis mingi aja möödudes ta kirjutas uuesti ja et neile ikka sobib. Ütlesin, et konsulteerin peakokaga, kuna terrassi kontsert oli selleks ajaks juba välja müüdud, samuti kattusid kahe sündmuse kellaajad. Otsustasime, et ei võta juurde 25 inimese lauda, kui meil on terve terrass täis külalisi, kes on tulnud kuulama kontserti. Toitude ooteaeg ja teenindus oleks kõikidele laudadele pikemaks veninud ning tegime kaalutletud otsuse panna esikohale kliendid, kes soovisid muusikat kuulata ning maksid täishinna vastavalt menüüle. Mul on kahju, et meie koka professionaalsus kajastus Marimelli blogis kui oskamatus kööki organiseerida. Me ei tööta põhimõttel mida rohkem, seda uhkem. Me paneme rõhku kvaliteedile ja seetõttu oli minu ja peakoka otsus mitte vastu võtta 25 inimese lauda, kes soovisid ka 50 protsenti soodustust.
Varem on meil ka tõepoolest koostöö mõte olnud, kuid siis oli teemaks nende poja sünnipäeva pidamine nende enda pere ringis.»

Küsisime kommentaare ka blogipaarilt, vastas Mari-Leen Albers
«Ma ei ole midagi tasuta küsinud. Lucca soovis kunagi koostööd teha. Mina siis ei tahtnud suvalist «käisin söömas» postitust teha. Nüüd kui mul oli reaalselt vaja, pakkusin neile erinevaid variante koostööks, sh oma tervitusjoogi toomine või allahindlus. Mina pakkusin lihtsalt 50 protsenti, nad oleksid võinud keelduda ja öelda, et ei saa vms, tule ja maksa. Oleksin läinud ja maksnud. Asi oli aga selles, et nad ei suutnud teenindada nii suurt seltskonda. Jah, ma olen seisukohal, et köök saaks Luccas paremini toimida. Aga ma ei tööta seal, seega ei saa ma seda muuta. Jagasin lihtsalt enda kogemust. Kas ma teen liiga? Ma arvan, et Gerli Rosenfeld teeb hetkel mulle liiga kui näeb minu kirjutises vaid kriitikat ja kuvab minust pilti, et kui tasuta ei saa, siis teen maha. See pole kindlasti nii. Olen pikalt Lucca klient olnud, maksnud alati ise oma arveid ja viimase poole aasta jooksul julgelt tuhat eurot neile kassat teinud. Ma pean Luccast kui söögikohast lugu ja läheksin sinna iga kell tagasi, aga paraku arvas Gerli, et on parem kui ma oma jalga sinna ei tõsta. Kui nii, siis nii.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles