Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

5 toiduainet, mis põhjustavad halba hingeõhku

Kohvikunst
Kohvikunst Foto: Shutterstock

Teiste inimeste poolt halva hingeõhu tõttu välditud saada on midagi, mida keegi meist kunagi ei tahaks. See on alandav, kurb ja ebameeldiv. Paljudel juhtudel on süüdi selles toit, mida me sööme, alles siis järgnevad tervise- ja hügieenipõhjused. Allpool heidame pilgu viiele toiduainele või toidugrupile, mis teadaolevalt põhjustavad ebameeldivat hingeõhku ja mida saab enne lähikontakte teadlikult vältida.

Kala ja liha

Meie maos olevad happed ja kasulikud bakterid lagundavad kala ja liha valgud aminohapeteks. Ammoniaak toodetakse protsessi kõrvalproduktina, millel on tugev ning terav lõhn. Ammoniaak imendub ja transporditakse läbi vereringe, jõudes kopsudesse, mis seejärel eritub suu kaudu ebameeldiva lõhnana. Eriti kala võib põhjustada suus püsivat ebameeldivat lõhna. Välja arvatud juhul, kui seda on küpsetatud vürtsidega, mis aitavad lõhna teatud määral vähendada.

Tagasi üles