Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

8 toitu, mida ei tohiks koos alkoholiga tarbida

Peojärgne hommik. Nii mitmeidki piinasid on võimalik vältida.
Peojärgne hommik. Nii mitmeidki piinasid on võimalik vältida. Foto: Shutterstock

Isegi väga tervislikud toidud võivad valesti tarbides kahju tekitada. Toome allpool välja toidud, mille söömist vältida siis, kui käimas on kõvemat sorti ja rohke alkoholiga pidu.

Kullafond: teema olulisuse tõttu taasavaldame loo, mis ilmus esimest korda 23. juuni 2021.

Apelsinid

Apelsinides ja teistes tsitrusviljades leiduv hape võib ja kutsubki esile seedeprobleeme, mida alkohol ainult süvendab. Kui soovite pidutsemise käigus justnimelt puuvilja süüa, siis valige banaan, mis sisaldab palju kaaliumi. Kaalium aitab neutraliseerida osa alkoholi kahjulikust mõjust kehale, näiteks leevendada dehüdratsiooni.

Pizza Marinara ja tomatised pastakastmed

Pärast paari klaasi šampanjat muutute te nii lõdvestunumaks ning palju lahkemaks ja järeleandlikumaks. Eriti, mis puudutab teid iseennast. Just sel hetkel võib juhtuda, et soovite kirglikult midagi kahjulikku näksida ja muidugi ei saa te ennast siis keelata, isegi kui dieedil olete. Pärast sellist tomatitest pakatavat suupistet kogete piinavaid kõrvetisi ja kõhukrampe, mille põhjuseks on maolihaseid lõdvestav alkohol, mis koostöös hapukate tomatitega, mida organism ei suuda seedida.

Šokolaad

Kofeiin ja kakao süvendavad veelgi alkoholi ja happelise toidu põhjustatud kõhuprobleeme (vt eespool).

Soolased küpsised ja soolapähklid

Põhimõtteliselt teete alkoholi kõrvale süües kõik õigesti, kuid paraku pole tulisoolased snäkid parim valik. Ühelt poolt neutraliseerib toit alkoholi mõju. Teisalt, kui toit on soolane, siis tahate kindlasti juua. Hea, kui teil on vett käepärast, kuid ausalt öeldes kahtleme selles. Vaevalt te baaris järjekordse kokteili asemel klaasi vett tellite. Nii et pärast paari peotäit küpsiseid või pähkleid suureneb oht purju jääda. Pidage meeles, et soolaseid suupisteid ja alkoholi on parem omavahel mitte kombineerida.

Friikartulid

Kordamine on tarkuse ema, tuletab meelde Marie Claire. Mis on friikartulid? Täpselt nii: vähe kartuleid ja palju soola. Ja siin ootab meid sama asi nagu soolaküpsiste puhul, nimelt dehüdratsioon. Suur soov juua, siis on kõik nagu segane udu ja järgmine hommik väga raske elada. Nagu tuleksite nädalaselt jalutuskäigult kõrvest ilma tilga veeta.

Alkoholiga magustoidud

See võib teatavas pidutsemise hoos muidugi tunduda geniaalne, et täiendada järgmist klaasi veini magustoiduga, näiteks liköörikastme või mõne muu alkohoolse täidisega, kuid tegelikult see nii pole. Esiteks ei tea te, kui palju seda alkoholi sinna lisatakse. Teil veab, kui restoranis on kitsilt mõõtvad inimesed ja nad hoidsid teie magustoidu pealt kokku, aga kui ei, võib teie joove suureneda. Teiseks on magustoidu valimisel parem eelistada neid, mis sisaldavad piima, näiteks jäätist. Teie magu tänab teid selle valiku eest.

Karamell

See on sama lugu nagu soolaga. Liigne magusus tekitab soovi juua. Jällegi pole vesi tõenäoliselt käepärast. Lisaks on maiustused täis mõttetuid kaloreid, mis ladestuvad mittevajalikesse kohtadesse, kuid näljatunne ei kao.

Vürtsikas kaste

Vürtsikas toit koos joogiga tekitab kõhtu tõelise karnevalitunde:, toimub ilutulestik, pöörased tantsud ja üldiselt täielik arusaamatu jama. Hoiduge sellest.

Tagasi üles