Lihtne nipp, kuidas ülahuulte karvadest vabaneda

Marju Ränk
, Sõbranna tegevtoimetaja
Copy
Ülahuulel kasvavad karvad on naiste puhul tavaline nähtus.
Ülahuulel kasvavad karvad on naiste puhul tavaline nähtus. Foto: Shutterstock

Paljud tumedaverelised naised on ülahuulel asetsevate karvadega püstihädas. Dermatoloog jagab parimat viisi, kuidas tüütu karvaprobleem lahendada.

Ülahuule kohal olevad karvad saavad kaunistada ainult meest. Naistele see looduse poolt antud kingitus ei meeldi. 

«Iga naise karvad kasvavad erineva kiirusega, tavaliselt 2-6 nädala jooksul, mille määravad geenid ja hormoonid. Seetõttu on parim viis valida oma nahatüübi järgi/tooni järgi alternatiiv, kuidas karvadega tegeleda,» soovitab dermatoloog Mona Gohara.

Gohara sõnul on karvade pleegitamine kõige parem viis, kuidas heledamaid karvu veelgi vähemmärgatavaks muuta. Vahatamine ja kitkumine on jällegi kõige tõhusam viis tumedate ja jämedate karvade eemaldamiseks.

Vahatamise üks miinus on see, et karvad peavad olemad vähemalt 3-5 millimeetrit pikad ning tegemist on üsna valuliku protseduuriga. Vaharibasid saab osta poest, kuid kui võimalik, külasta siiski professionaali, kes teab, mida ta teeb. Ebaõnnestunult maharebitud vahariba võib põhjustada verevalumeid ja sissekasvanud karvu.

Kelle nahk on tundlik, soovitatakse valida niiditamise tehnika, sest see on võrreldes vahatamisega leebem protseduur. Niiditamise käigus eemaldatakse karv koos juurega ning tulemus püsib kaua, kirjutab womenshealthmag.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles