Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

AQUAFABA Võluvedelik konservipurgist, millest saab nii beseed kui majoneesi

Aquafaba: võluvedelik, millest saab beseed, majoneesi ja erinevaid desserte.
Aquafaba: võluvedelik, millest saab beseed, majoneesi ja erinevaid desserte. Foto: Shutterstock

Saage tuttavaks aquafabaga. Tegu on kikerherneste purgis oleva vedelikuga, mille salatit tehes tavaliselt kraanikausist alla valate. Enam pole selleks põhjust, sest vedelikust saab teha nii maitsvat majoneesi, beseed kui šokolaadivahtu.

Elukutseline muusik ja elustiililt taimetoitlane Joel Rossel avastas aquafaba enda jaoks suhteliselt hiljuti, umbes seitse aastat tagase. Täiesti juhuslikult märkas noor prantslane, et kaunviljade keetmisest saadud vedelik võib moodustada munavalge sarnase vahu.

Nimetud «aquafaba» tähendabki tõlkes kaunviljade vett. See sisaldab rekordilise koguse taimseid valke, nii et vedelik vahustub hästi ja hoiab suurepäraselt oma kuju.

Märksõnad

Tagasi üles