Põhja-Koreas keelustati «antisotsialistlikud» teksaspüksid

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Inimesed asetamas Kim Il Sungi 109. sünnipäeval tema mälestusmärgi juurde lilli.
Inimesed asetamas Kim Il Sungi 109. sünnipäeval tema mälestusmärgi juurde lilli. Foto: KIM WON JIN/AFP/Scanpix

Põhja-Korea inimeste elu on mõnikord tõeline õudus ning seda hoiab käigus diktaator Kim Jong-un, kes surub maha nii nende vaba tahet kui ka väljendusviisi. Nii satuvad põlu ja keelu alla paljud asjad, näiteks teatud riideesemed.

Põhja-Korea riigi ajaleht avaldas hoiatuse, et kapitalistliku kultuuri pealetungi tuleb tõsiselt takistada. Selles vaimus on Kim Jong-un juba ära keelanud kitsad teksad, mulletid ja keha needistamise.

Riigi ametlik ajaleht Rodong Sinmum kirjutas murelikult, et kohalik noortekultuur on alla käimas ning võtab aina enam üle moevoolusid mujalt maailmast.

«Me peame olema väga ettevaatlikud vähimagi kapitalistliku mõju suhtes,» kirjutati lehes. «Me peame võitlema, et sellest vabaneda!» Värsked moereeglid ongi järjekordne diktatuuririigi püüd rahvast alla suruda ja «antisotsialistlikku käitumist» hävitada.

Kommunistlikus režiimis on praeguseks väidetavalt ära keelatud 15 «mittesotsialistlikku» juukselõikust ja saadaval on juhised, kuidas tohib juukseid sättida. Lubamatud on mulletid, värvitud ja üles aetud juuksed.

Tänaval peetakse kinni ka inimesi, kelle rõivad on liialt «välismaised». Keelatud on Metro andmetel ka kitsad teksad, huule- ja ninaneedid ning brändide T-särgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles