Juba 12 miljonit vaatamist TikTokis Päikesekreemiga kontuurimine: ärge mingil juhul ise järele tehke

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Päikesepõletust iseloomustab punetav ja tulitav nahk.
Päikesepõletust iseloomustab punetav ja tulitav nahk. Foto: Shutterstock

Maailmas on erinevad kontuurimistehnikad pikka aega populaarsust kogunud. See annab näole kolmemõõtmelisuse, rõhutades näojooni. Kuid TikTokis on levimas trend, millest on rohkem kahju kui kasu.

Oma videos selgitab Eli, et kaitseb nägu SPF 30 päikesekaitsekreemiga. Seejärel kantakse naha ülejäänud osadele tugev päikeseblokaator. Rõhutatakse just neid kohti, mida tavaliselt heledama peitekreemiga esile tõstetakse. Naine ütleb täie kindlusega, et nii luuakse näole päikese loodud kontuurmeik.

@stopiteli

I am convinced this works! ##tutorial ##contour ##summer ##lifehack ##hack ##beautyhack ##snatched ##tiktokwellness ##hiddentalent

♬ original sound - Eli Withrow


Päevitamine on ohtlik kõigile nahatüüpidele

Naha tahtlik päevitamine või kaitsmine madalama päikesekaitseteguriga on aga väga halb mõte, kuna päevitamine on naha kaitsereaktsioon päikese eest.

Päikesekaitsekreemiga kontuurimistehnika võib olla ohtlik kõikidele nahatüüpidele, kuna eriti UVB-valgus põhjustab päikesepõletust, mis võib põhjustada nahavähki ja risk on suurem kaitsmata nahapiirkondades, ütleb Metro intervjueeritud dermatoloog Emma Coleman.

Naha põletamine suurendab nahavähi riski

Naha põletamine suurendab selgelt nahavähi riski. Eriti kahjulik on lapse või noorukieas naha korduv põletamine.

Colemani sõnul on eriti heledanahaliste jaoks päike väga suureks terviseohuks.

Sekundaarne oht on pikaajaline nahakahjustus. Isegi minimaalne kokkupuude UVA-valgusel kaitsmata nahaga võib põhjustada naha kiirenenud vananemist. Näiteks kortse ja tumedaid pigmendilaike.

Nahk peaks alati olema päikese eest hästi kaitstud, kuna kahjustusi ei saa tagasi pöörata. Päikesekaitset ei tohiks seetõttu kasutada jumestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles