Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Miks alkoholivabad vein ja õlu sama hästi ei maitse, kui kraadiga joogid?

Alkoholivaba tsooni pilt. Foto on illustreeriv
Alkoholivaba tsooni pilt. Foto on illustreeriv Foto: Shutterstock

Sageli väidetakse, et alkoholivaba vein või õlu ei maitse nii hästi kui nende alkohoolsed versioonid.

Alkoholivaba vein ja õlu on erineva aroomiga, kui alkohoolsed. Alkoholi saab veinist või õllest eemaldada paljude erinevate võtetega. Kahjuks eemaldavad need meetodid sageli joogist ka maitsenüansid. Näiteks kaob alkoholile omane “hammustus”.

Seda mittealkohoolsete jookide maitsekaotust saab kompenseerida maitsedestillaatide ja madala suhkrusisalduse lisamisega. Õlle puhul võib alkoholi puudumise asendada eriti intensiivse humalaga, kuna humal toob kaasa nii kibedust kui aroome.

Tagasi üles