Nipid ülekoormatud lapsevanemale: mida teha, kui sul on vaid minut iseendale

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sinu õlul on majapidamine, töö, toidukorrad ja väikeste laste elus ja õnnelikuna hoidmine, siis võib sulle (õigustatult) tunduda, et iseendale ei leia minutitki.

Ja nii võibki olla – eriti, kui perekond toast välja ei pääse. Kuid selleks, et olla oma laste jaoks täielikult olemas, pead sa, nagu öeldakse, hapnikumaski enne siiski iseendale ette panema. Ideaalis saame me kõik tegeleda hobidega ja lõõgastuda, kuid alati see nii ei ole.

Ometi peame seda enam endale kasvõi jõuga aega võtma. Siin on mõned Healthline’i mõtted, mida teha, kui sul ongi iseenda jaoks sõna otseses mõttes vaid minut aega.

Süüta küünal

Küünlaleek teeb kõik hetkega paremaks. Pane küünal kööki, teine vannituppa. Nii saad varastada endale ühe zen-hetke, kui pesed nõusid, teed süüa või isegi hiilid pissile.

Harjuta hingamistehnikaid

Proovi nõnda: hinga neli sekundit välja, hoia neli sekundit hinge kinni, hinga neli sekundit sisse, hoia neli sekundit hinge kinni. Ja otsast peale. See on tõestatud stressimaandaja. Otsi ka hingamisäppe, et võttagi endale konkreetselt üks hingetõmbepaus.

Naera

Mis iganes see on, mis sind naerma ajab, tee seda! Vaata rumalaid kassivideoid, meeme, lemmikkoomiku klippi.

Võta vitamiine

Igapäevane multivitamiin annab kehale aineid, mida see vajab, ja sina omakorda tunned, et tõesti hoolitsed iseenda eest.

Kallista kedagi

Haara oma partner või laps ja pigista kohe hingest! On ju hea tunne?

Joo klaas vett

Teatavasti tuleb päevas juua 1,5 liitrit vett. Nii et võta minut ja joo see klaasike. Ühtlasi saad vajaliku pausi, mis aitab päevaga edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles