Kristina Viirpalu: kesksugu pole minu teema!

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Kristina Viirpalu on võlutud ajast, mil päike paistis eredamalt ja naised olid naiselikumad. Sellest maailmast, mida tunneme Fellini romantilistest filmidest.
Kristina Viirpalu on võlutud ajast, mil päike paistis eredamalt ja naised olid naiselikumad. Sellest maailmast, mida tunneme Fellini romantilistest filmidest. Foto: Taavi Luhamaa

Eesti haute couture haldjas Kristina Viirpalu-Tudeberg suudab moe abil seda, mis maailmas võimatu. Esiteks lennutab ta meid Itaalia Rivierasse puhkama ning seal pulbitseb piirangutevaba elu. Ja vähe sellest – see moegeenius suudab isegi ajamasinat juhtida. Ettevaatust – siit tuleb midagi ilusamat kui elu!

Kuidas koroonaaeg teile mõjus?

Mina olen alati teinud seda, mida olen teinud. Mul pole kunagi olnud massitooteid, kõik mu asjad valmivad alati üks ühele individuaaltööna. Ehk selles punktis, kuhu kõrgmood on praegu suure ehmatusega jõudnud, olen mina alati olnud. Eks loomulikult on mõjutanud pidude ärajäämised ja pulmade edasilükkamised. Kuid olen ikkagi valmis saanud imekauni kollektsiooni, lihtsalt kurb on, et ei saa seda suurt tööd näidata.

Virtuaalsetesse moeetendustesse teie siis ei usu?

Ei ole mõtet seda virtuaalsel teel teha, minu asjad tahavad lähemalt vaatamist, puudutamist, atmosfääri. Käsitöö peenust ja emotsionaalset laetust pelgalt ekraani kaudu edasi ei anna.

Mulle ei tundu see õige ega tasakaalus.

Millest tuliuus moelugu räägib?

Sellest, mida mu enda hing igatseb. Päikeselisest suvest, mil saame viimaks inimestega kohtuda ja ringi liikuda. Ega suvi ära jää! Ka reisid ja peod tulevad tagasi, varem või hiljem. Võtan positiivselt.

Inspiratsiooni sain Itaalia kuurortidest, aga ajast, mil päike paistis eredamalt, mehed kandsid veel kaabusid ja naised soovisid olla naiselikumad. Kesksugu – see pole minu teema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles