VIDEO Retuusides tüdrukud ajasid tatari vaimulikud endast välja

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Ilusad kevadilmad kutsuvad õue värskesse õhku trenni tegema, kuid mõnikord võib see kaasa tuua ootamatuid reaktsioone.

Rühm neiusid otsustas üles filmida oma treeningu. Neil olid jalas retuusid (nagu trenni ajal ikka) ning muu hulgas tehti sportides ka kükke. Probleemiks osutus aga liigutamiseks valitud paik – nimelt jäi neiude taustale mošee.

Vahejuhtum leidis aset Tatarstanis, kus tüdrukud tegid sporti Kaasani Kremli ja Kul Šarifi mošee taustal. Soojal maipäeval otsustasid Tatarstani tüdrukud end liigutada, mis oleks võinud olla kogu lugu, kui video poleks jõudnud veebiavarustesse.

Kommenteerijate hulka sattus palju tõsiusklikke moslemeid, kes nimetasid tegevust vulgaarseks, häbiväärseks ja kohutavaks. «Nad peaksid keha asemel oma aju treenima,» leidis üks kommentaator.

Ka Tatarstani asemufti Rafik Muhhametšin võttis sõna ja ütles, et selline käitumine pole aktsepteeritav. «Treeninguks oleks võinud leida teise tausta,» arvas vaimulik. «See on püha maa, mida on juba ajaloos palju teotatud.»

Trenni teinud tüdrukud aga selgitasid, et tegid sooja Kaasani maratoniks ning video taust oli juhuslik – neil polnud mingit kavatsust pühakoda rüvetada ega usklike tundeid haavata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles